Σύμφωνα με καταγγελίες κτηνοτρόφων στο Agronewsbomb, δεν έλειψαν τα προβλήματα κατά τις πληρωμές των προηγούμενων ημερών.

Έτσι, για παράδειγμα όπως λένε: “περιμέναμε 10 ευρώ για το οικολογικό σχήμα της βελτίωσης αγροδασικών οικοσυστημάτων που είναι πλούσιο σε στοιχεία του τοπίου, το οποίο αφορά βοσκοτοπικές εκτάσεις και αντί αυτού πήραμε 7,5 ευρώ το στρέμμα. Αυτό κάναν αίτηση όλοι οι κτηνοτρόφοι. Πρόβλημα υπήρξε και με το οικολογικό σχήμα που αφορά μετακινούμενους κτηνοτρόφους, το οποίο αναφέρεται σε περιβαλλοντική διαχείριση κτηνοτροφικών συστημάτων. Σε αυτή την περίπτωση κόπηκαν όσοι μετακινούνται από ορεινό σε ορεινό βοσκότοπο. Εδώ βάσει της πρώτης ΚΥΑ προβλέπονταν 6,5 ευρώ ανά στρέμμα για τα αιγοπρόβατα και 5,5 ευρώ για τα βοοειδή. Τελικά, όλοι πήραν 3,9 ευρώ το στρέμμα”.

Featured Image

Τα ζητήματα αυτά επιβεβαιώνει μιλώντας στο Agronewsbomb και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της ΠΕΚ κ. Στέργιος Κύρτσιος, καλώντας τους παραγωγούς που εντοπίζουν προβλήματα να καλούν τους υπεύθυνους που συνέταξαν τις δηλώσεις για πληροφορίες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image