Είχαν αδυναμία στα αγροτικά με τα «φλας και τα κέρατα». 58 κλοπές και πολλές απόπειρες σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων τρεις κλοπές και μία απόπειρα στη Λαμία…

Ποινές φυλάκισης εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ ημερησίως, επέβαλλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας στα 8 μέλη της συμμορίας που είχε διαπράξει 58 κλοπές σε όλη την Ελλάδα, αγροτικών οχημάτων 4Χ4, κυρίως Nissan Navara και Hilux Toyota.

Το Δικαστήριο πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για σύσταση συμμορίας – ενώ η αρχική κατηγορία περιλάμβανε τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση – καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής τετελεσμένης και σε απόπειρα, άνω των 120.000 ευρώ και της παράνομης οπλοφορίας.

Τους αναγνωρίστηκε όμως ο πρότερος σύννομος βίος και η μετέπειτα καλή συμπεριφορά και κρίνοντας τους με επιείκεια, σύμφωνα με την έδρα, τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για τη σωστή κοινωνική τους επανένταξη.

Οι ποινές στους 7 από τους 8, ήταν από 2 έτη έως 5 έτη και 2 μήνες, με τις παραπάνω κατηγορίες (πλην της οπλοκατοχής για τους 4), ενώ στον 8ο η ενοχή του ήταν μόνο για παράνομη κατοχή κροτίδων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Να σημειώσουμε ότι στις απολογίες τους κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, υποστήριξαν ότι επρόκειτο για μια παρέα που ότι έκαναν το έκαναν για να εξοικονομήσουν τη δόση τους καθώς είναι χρήστες ναρκωτικών.

Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα τον περασμένο Οκτώβριο – Νοέμβριο στο Τριμελές Εφετείο Λαμίας, είχαν καθίσει στο εδώλιο 12 άτομα, ενώ η γυναίκα με το τατουάζ που συμμετείχε στις δύο από τις τρεις κλοπές που είχαν διαπραχθεί στη Λαμία και είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη στην περιοχή του Θεολόγου Μαλεσίνας, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και παραμένει φυγόδικος.

Στο Τριμελές, είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης, μόνο ένας όμως είχε οδηγηθεί στη φυλακή καθώς δεν του είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Featured Image

Το χρονικό των κλοπών

Η ιστορία για τη συμμορία με αδυναμία στα Navara χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2015. Τότε, συγκεκριμένα τον Ιούνιο, είχαν κλέψει αρχικά ένα διπλοκάμπινο μαύρο Navara 4×4, από κεντρική οδό της Λαμίας.

Λίγο καιρό αργότερα τον Αύγουστο, οι ίδιοι κλέφτες είχαν προσπαθήσει να αφαιρέσουν ένα Volkswagen Taro που άνηκε πάλι στο ίδιο άτομο! Το αυτοκίνητο όμως δεν έπαιρνε μπρος και το έσπρωχναν, χωρίς και πάλι να καταφέρουν να το κλέψουν.

Το είχαν παρατήσει τότε στη μέση κεντρικού δρόμου κλείνοντας μάλιστα την κυκλοφορία. Χαρακτηριστικά, η τροχαία νόμισε ότι το είχε εγκαταλείψει μεθυσμένος οδηγός και του είχε κόψει και κλήση. Αργότερα όμως βρήκαν τον οδηγό στο σπίτι του, ο οποίος όταν άκουσε τι είχε συμβεί δεν πίστευε στα αυτιά του.

Το ίδιο βράδυ οι επαγγελματίες κλέφτες είχαν κλέψει πάντως άλλο αυτοκίνητο από την οδό Κύπρου, ένα επαγγελματικό Hilux Toyota.

Οι κλέφτες είχαν αδυναμία κυρίως στα Nissan Navara, τα οποία στις μεταξύ τους συνομιλίες τα περιέγραφαν ως «φλας με κέρατα» εξαιτίας των χαρακτηριστικών τους γνωρισμάτων με τα φλας στους καθρέφτες και τις μπάρες στην οροφή.

Στη συνέχεια φέρεται να τα διέλυαν και να τα πουλούσαν για ανταλλακτικά. Με αυτόν τον τρόπο 58 αυτοκίνητα έκαναν φτερά, χωρίς ποτέ να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Πηγή: lamiareport.gr

Featured Image