Αναμένονται και φέτος πολύ καλές τιμές παραγωγού ωστόσο.

Ο κ. Νίκος Τσιντσιράκος, παραγωγός από τη Μελιβοία, με 130 στρέμματα καλλιέργεια, ιδιόκτητα και ενοικιαζόμενα δήλωσε στο Agronewsbomb, πως η παραγωγή έχει πάει πίσω χρονικά αρκετά, αλλά σε δυο μέρες θα αρχίσει επιτέλους η συλλογή, δεδομένου ότι έχουν αρχίσει και πέφτουν τα κάστανα. Εκ πρώτης όψης φαίνονται πολύ καθαρά, λέει ο ίδιος, χωρίς προβλήματα από ασθένειες και μύκητες. Όπως προσθέτει ο κ. Τσιντσιράκος: “σε δυο ημέρες ξεκινάμε την συγκομιδή. Το κρύο που έπιασε τα πήγε ακόμα πιο πίσω, καθώς είχαν αρχίσει με τον ήλιο να ανοίγουν και να πέφτουν. Ζημιά από την κακοκαιρία Daniel δεν έχουμε, ενώ για τις τιμές δεν ακούγεται κάτι ακόμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, η συλλογή έχει αρχίσει σιγά-σιγά και στην Κρήτη, όπου και αναμένεται μεγάλη μείωση στον όγκο παραγωγής, λόγω των μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών την περίοδο που έδεναν οι καρποί.

Featured Image

“Επειδή δειλά δειλά έχει ξεκινήσει η συλλογή του κάστανου στο Πάικο, θα ήθελα να επισημάνω προς όλους τους καστανοπαραγωγούς της περιοχής, πώς κατά την παράδοση του πολύτιμου προϊόντος τους σε εμπόρους ή στην αγορά, καλό και απαραίτητο είναι, να χρησιμοποιήσουν τον όρο Κάστανο Πάικου, τόσο στα Δελτία αποστολής όσο και στα Τιμολόγια που συνοδεύουν το προϊόν. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δείξουμε πώς το προϊόν έχει ήδη ονοματεπώνυμο, κάτι που θα βοηθήσει στην προσπάθειά μας να αποκτήσει το κάστανο της περιοχής την επισήμανση του Προϊόντος με Ονομασία Προέλευσης «ΚΑΣΤΑΝΟ ΠΑΪΚΟΥ». Παρακαλούμε τους καστανοκαλλιεργητές να επιμείνουν σε τυχόν αντιρρήσεις των εμπόρων καθώς και σε όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν αυτή την τακτική και να βάλουν το όνομα αυτό στα έγγραφα που το συνοδεύουν Η ονομασία στο προϊόν μπορεί να βοηθήσει στην περεταίρω πορεία του στην αγορά, μια και στο εμπόριο θα πωλείται ως ιδιαίτερο προϊόν. Όσοι μπορείτε κοινοποιήστε την ανάρτηση για να διαδοθεί η πληροφορία στους παραγωγούς του Πάικου”, τονίζει από την πλευρά του ο Βασίλης Ιωαννίδης από την ΔΑΟΚ Κιλκίς.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image