Με κτηνοτροφικούς συλλόγους Κρήτης συναντήθηκαν σήμερα στο ΥπΑΑΤ, Αυγενάκης, Κελέτσης και οι γενικοί γραμματείς.

Οι κτηνοτρόφοι με επικεφαλής το Γρύλλο Παπαδάκη από το Μυλοπόταμο έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στον υπουργό Λ. Αυγενάκη, αλλά και στον αρμόδιο υφυπουργό Στ. Κελέτση.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb ο Γρύλλος Παπαδάκης: “Η συζήτηση αφορούσε τα τρέχοντα θέματα των αγροτοκτηνοτρόφων και ιδιαίτερα το πρόβλημα που υπάρχει με τα οικολογικά σχήματα, τις πληρωμές νέων αγροτών εθνικού αποθέματος 2021-2022, τις απλήρωτες μεταβιβάσεις και τις μεταβιβάσεις που δεν έχουν ανοίξει, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών. Από πλευράς μας κάναμε μια πρόταση για δημιουργία ενός νέου οικολογικού σχήματος, ειδικά για την κτηνοτροφία, καθώς η τεχνική λύση πετάει εκτός οικολογικών πολύ κόσμο και υπάρχει σοβαρό κίνδυνος να χαθούν χρήματα. Τέτοιο περιθώριο, να χαθούν δηλαδή χρήματα, δεν υπάρχει στην περίπτωσή μας. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να το εξετάσει, όπως και τα ζητήματα με τις πληρωμές”.

Featured Image

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που θα ξεμπλοκάρουν τις καθυστερήσεις και τις χρονοτριβές…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image