Στο νησί που είναι εκ των leader στην παραγωγή γάλακτος, έχει αναπτυχθεί ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών που παίρνουν την πρώτη ύλη από τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα η τιμή να έχει ανέβει σημαντικά ενώ προϊόν αγοράζουν και βιομηχανίες εκτός Λέσβου.

Στα 1,80 ευρώ το κιλό είναι οι πρώτες τιμές για το πρόβειο γάλα, που ακούγονται για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb. Τις τιμές αυτές φέρονται ήδη να έχουν δώσει ιδιώτες σε κτηνοτρόφους με μεγάλα τονάζ, αν και οι γαλατάδες αναμένουν να δουν τι θα συμβεί με τις συμφωνίες στη Θεσσαλία, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο νησί παράγονται περί τους 40.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο τα τελευταία χρόνια ιδίως αποτελεί πόλο έλξης για τους γαλατάδες εκτός Λέσβου, ενώ ετοιμάζονται και νέες επενδύσεις.

Featured Image

Σημειωτέον ότι η τρέχουσα τιμή για το πρόβειο είναι στα 1,60 ευρώ το κιλό και δεν έχει πέσει καθόλου. Αντίθετα, προβλήματα παρατηρούνται σε σχέση με το βιολογικό προϊόν, που αρκετοί έχουν σταματήσει να το πληρώνουν ως τέτοια, αλλά το πληρώνουν ως συμβατικό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image