Ενίσχυση για το αυξημένο κόστος παραγωγής ζητά ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, κ. Γρύλλος Παπαδάκης.

Ασφυκτική τείνει να γίνει πάλι, μετά από μια πρόσκαιρη, όπως αποδείχτηκε αποκλιμάκωση, η κατάσταση με τις τιμές στα τριφύλλια στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει στο Aagronewsbomb ο κ. Γρύλλος Παπαδάκης “απ’ ό,τι ακούγεται λόγω των πλημμυρών της Θεσσαλίας, του καύσωνα και του γεγονότος ότι αρκετά πρώτα χέρια χάθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα, δημιουργεί αστάθεια στην αγορά και ενδέχεται να παρουσιαστούν και προβλήματα επάρκειας μέσα στο χειμώνα. Αυτή η κατάσταση αυξάνει τη ζήτηση για προϊόν τώρα από τους κτηνοτρόφους που θέλουν να έχουν αυτάρκεια τους επόμενους μήνες”.

Featured Image

Σε σχέση με τις τιμές ο ίδιος αναφέρει πως σε πολλές περιπτώσεις οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να πληρώνουν σήμερα το τριφύλλι από 45 έως 51 λεπτά το κιλό, καθώς τα πετρέλαια για τη μεταφορά είναι αυξημένα και υπάρχει και το κέρδος του πωλητή.

Ο ίδιος επισημαίνει πως για τις τιμές του γάλακτος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο για το τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν, καθώς κάποιες διερευνητικές συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει. “Με δεδομένο ότι οι ζωοτροφές παίρνουν την ανιούσα, τα περσινά 1,40 δεν ικανοποιούν τον κόσμο, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα. Επίσης πρέπει να πω πως τα κοπάδια θα έχουν παραγωγή σε δυο μήνες και τα δείγματα σε σχέση με αυτό δεν είναι θετικά”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image