Πτώση καταγράφουν οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες αγορές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, στις 5 Απριλίου, στην Ιταλία η υψηλότερη τιμή παραγωγού ήταν στα 9,44 ευρώ το κιλό, ενώ στις υπόλοιπες αγορές της ΕΕ, κινούνταν στα όρια των 8 ευρώ και συγκεκριμένα, πέριξ των 8,06 ευρώ ανά κιλό.

Στην Ελλάδα, οι τιμές έχουν πέσει και κάτω από τα 8 ευρώ πλέον, ακόμα και για τα πολύ καλά ελαιόλαδα, ωστόσο το φαινόμενο μάλλον είναι συγκυριακό, καθώς τα προβλήματα από την ανομβρία είναι μεγάλα και τα δέντρα στις περισσότερες περιπτώσεις, προβληματικά.

Απότομη πτώση τιμών στην Ισπανία

Η τάση της απότομης πτώσης της τιμής των ελαιολάδων στον παραγωγό, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, μετά τις βροχές εκείνου του μήνα στην Ισπανία, συνεχίζεται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, αν και η πραγματικότητα είναι ότι ο όγκος των πωλήσεων δεν είναι υψηλός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ελήφθησαν από το Poolred System του Ιδρύματος Olivar.

Featured Image

Η τιμή παραγωγού του έξτρα παρθένου ελαιολάδου την τρέχουσα εβδομάδα, από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, στην Ισπανία είναι 7.494,68 ευρώ/τόνο (προσωρινά στοιχεία), που αντιπροσωπεύει μείωση της τιμής κατά 4,81% εβδομαδιαίως, αν τη συγκρίνουμε με την τιμή έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν 7.873,09 ευρώ/τόνο.

Η τιμή παραγωγού του παρθένου ελαιολάδου την τρέχουσα εβδομάδα, από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, είναι 6.607,35 ευρώ/τόνο (προσωρινά στοιχεία), που αντιπροσωπεύει μείωση της τιμής κατά 5,10% εβδομαδιαία, αν τη συγκρίνουμε με την τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου από την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν 6.962,69 ευρώ/τόνο.

Η τιμή του ελαιολάδου λαμπάντε βάσης 1 την τρέχουσα εβδομάδα, από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, είναι 6.113,39 ευρώ/τόνο (προσωρινά στοιχεία), που αντιπροσωπεύει μείωση της τιμής κατά 3. 26% εβδομαδιαία, αν το συγκρίνουμε με την τιμή του ελαιολάδου λαμπάντε βάσης 1 από την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν 6.319,16 ευρώ/τόνο.

Όσον αφορά τον όγκο, την τρέχουσα εβδομάδα από 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου διακινήθηκαν 2.404,08 τόνοι (προσωρινά στοιχεία).

Newsroom Agronewsbomb με στοιχεία από oleumxauen.es

Featured Image