Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης των Ελαιοπαραγωγών καλεί τους αγρότες την Πέμπτη στις 7 Δεκέμβρη στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διοίκηση Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) στο Βόλο στις 11 π.μ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση που βιώνουν είναι τραγική, κυρίως εξαιτίας της γενικευμένης και εκτεταμένης ακαρπίας, που σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 90 με 95%, το υψηλό κόστος παραγωγής και τη χαμηλή τιμή των προϊόντων τους.

Το φετινό πρόβλημα της ακαρπίας έρχεται να προστεθεί στη μειωμένη παραγωγή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να μην μπορούν να καλλιεργήσουν την επόμενη χρόνια.

Διεκδικούν:

Καταβολή αποζημίωσης λόγω της ακαρπίας 200 ευρώ ανά στρέμμα.

Featured Image

Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο του υψηλού κόστους παραγωγής.

Να υπάρξει σωστή και ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με την αναγκαία στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό.

Να γίνουν όλα εκείνα τα απαιτούμενα έργα υποδομής και προστασίας όπως αντιπλημμυρικά έργα, αγροτική οδοποιία.

Συμμετέχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης, Δράκειας, Αϊδινίου, Μακρυνίτσας, Ζαγοράς και η επιτροπή αγώνα Περιβλέπτου.

Πηγή: ert.gr

Featured Image