Ειδήσεις έβγαλε η απάντηση Κελέτση στον Βασίλη Κόκκαλη του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή την Δευτέρα.

Εν ολίγοις ο ΥφΑΑΤ απάντησε πως στα αγρο-περιβαλλοντικά οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους, όπως και στα τυχόν υπόλοιπα συνδεδεμένων, ενώ ο ίδιος τόνισε πως το Δεκέμβρη κανονικά θα δοθούν και όλες οι επιδοτήσεις βοσκότοπων.

Αναλυτικά η συζήτηση από τα επίσημα πρακτικά της βουλής:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Εισερχόμεθα, λοιπόν, στην τελευταία για σήμερα ερώτηση και συγκεκριμένα στη δέκατη τέταρτη με αριθμό 415/20-11-2023 επίκαιρη ερώτηση δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Λάρισας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασιλείου Κόκκαλη, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Να μάθουν όλη την αλήθεια αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις επιδοτήσεις». Θα απαντήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Σταύρος Κελέτσης.
Κύριε Κόκκαλη, έχετε τον λόγο για την πρωτολογία σας.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Υπουργέ, ξέρετε πόσο σας εκτιμώ, γιατί ξέρω ότι καταβάλλετε φιλότιμες προσπάθειες από τη θέση την οποία διακονείτε για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και ειδικά για τον Έβρο. Όμως, θα μας πείτε γιατί κρύβεται ο κ. Αυγενάκης, περιφρονεί το Κοινοβούλιο και δεν σέβεται και τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα; Γιατί κρύβεται; Την προηγούμενη εβδομάδα σε αντίστοιχη ερώτηση του ΠΑΣΟΚ πάλι δεν ήρθε, όπως δεν ήρθε και σήμερα, ενώ είναι εδώ. Το πρωί ήταν στο συνέδριο της ιχθυοκαλλιέργειας, όπου ήμασταν μαζί.

Εσείς, κύριε Κελέτση, κατ’ αρχάς δεν έχετε την αρμοδιότητα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Διαβάζω το ΦΕΚ των αρμοδιοτήτων και απουσιάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ούτε από κοινού δεν τις έχετε. Ωστόσο, καταβάλλετε φιλότιμες προσπάθειες. Άρα, θα μας πείτε γιατί κρύβεται και δεν έρχεται να μας πει τι έχει γίνει με τις ενισχύσεις αγροτών και κτηνοτρόφων και ποιος έκανε το λάθος; Το λάθος το έκανε η προηγούμενη ηγεσία, όπως είπε στην αρχή; Τι είπε ο κ. Αυγενάκης; Ότι ήταν προϊόν της διαπραγμάτευσης της προηγούμενης ηγεσίας του ΥπΑΑΤ. Μετά είπε ότι φταίει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ λέει ότι εφάρμοσε κατά γράμμα κυβερνητικές αποφάσεις. Την ξέρετε την απόφαση. Θα μάθουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γιατί πήραν πολύ μειωμένες ενισχύσεις; Και το πιο σημαντικό είναι αν θα μάθουν τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Έχετε ζητήσει και σε ποια σημεία έχετε ζητήσει να γίνει αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027; Κύριε Κελέτση, επαναλαμβάνω ότι ο Υπουργός κρύβεται και ότι θα πρέπει να έρθει εδώ και να απαντήσει με ειλικρίνεια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σχετικά με το τι ακριβώς έχει γίνει και τι μπορεί να γίνει.
Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ορίστε, κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Πρώτα απ’ όλα, κύριε συνάδελφε, είναι η πολλοστή φορά που καλούμαι να απαντήσω, που καλείται το Υπουργείο να απαντήσει, ο Υπουργός στην ίδια ουσιαστικά ερώτηση που τίθεται και από εσάς, αλλά και από άλλους συναδέλφους. Πρώτα απ’ όλα, ο Υπουργός δεν κρύβεται, αλλά υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις. Όπως ξέρετε, και την προηγούμενη φορά έτυχε να είναι στο εξωτερικό, ενώ σήμερα έχει άλλες ειλημμένες υποχρεώσεις και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούσε να έρθει εδώ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τώρα όσον αφορά το γιατί έρχομαι εγώ, κρίνει ο Υπουργός το ποιος πρέπει να έρθει και αυτό γίνεται σε συνεννόηση. Δεν έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες. Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο απαντάει όλη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Και επειδή η ερώτησή σας έχει θέματα κτηνοτροφίας και επειδή αυτά τα θέματα είναι και δικά μου, γι’ αυτό ήρθα και πάλι εγώ. Όμως, μιας και η ερώτησή σας αφορά θέματα κτηνοτροφίας, θα σας έλεγα ότι κινδυνεύετε να πάθετε το ίδιο με τον γνωστό μύθο -φαντάζομαι ότι τον γνωρίζετε- με τον βοσκό και τα πρόβατα. Λύκος στα πρόβατα, λύκος στα πρόβατα, δεν εμφανιζόταν ο λύκος και όταν τελικά εμφανίστηκε, δεν τον πίστευε κανείς. Αυτό κινδυνεύετε να πάθετε κι εσείς με την συνεχόμενη επανάληψη της ίδιας ερώτησης. Εδώ δεν θα εμφανιστεί ο λύκος, αλλά λέω ότι στην περίπτωση που εμφανιζόταν, θα είχατε αυτό το πρόβλημα.

Σας απαντώ, λοιπόν, τα εξής: Πρώτα απ’ όλα και σε σχέση με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της νέας ηγεσίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αυτό που κοιτάξαμε να κάνουμε ήταν να αποκαταστήσουμε την εικόνα του οργανισμού, την εικόνα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θέλουμε έγκαιρες και αξιόπιστες πληρωμές και κυρίως διαφάνεια στις πληρωμές και λογοδοσία του οργανισμού προς την πολιτική ηγεσία, αλλά κυρίως προς τους αγρότες.
Στην ερώτησή σας αναφέρετε ότι δήθεν κατά την περίοδο της δικής της διακυβέρνησης, δηλαδή κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα, ότι η χώρα δεν είχε τέτοιου είδους προβλήματα, όπως να υπάρχουν πρόστιμα εις βάρος της. Αυτά δεν τα επαναλάβατε σήμερα στην ερώτησή σας. Δεν ξέρω αν τα κρατήσατε για τη δευτερολογία σας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά είναι γνωστά, θέλω να σας πω ότι πριν έρθω, έκανα μία έρευνα, προκειμένου να απαντήσω σε αυτό το επιχείρημά σας, ότι κατά την περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης, οι δημοσιονομικές διορθώσεις, δηλαδή τα πρόστιμα, για τα έτη 2015 έως 2019 ανήλθαν στα 76.237.599,20 ευρώ. (Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υφυπουργού)

Πιο πριν στην ερώτησή σας λέτε ότι στην προηγούμενη από εκείνη την περίοδο τα πρόστιμα έπεφταν συνεχόμενα. Σας λέω, λοιπόν, ότι για την προηγούμενη περίοδο, μέχρι το 2015, από το 2011 έως το 2015, δεν υπήρξαν πρόστιμα. Αντιθέτως υπήρξαν επιστροφές 507.521.411 ευρώ. Αυτούς τους πίνακες θα τους καταθέσω στα Πρακτικά για να υπάρξουν ως αποδεικτικό στοιχείο του γεγονότος ότι επί των ημερών σας όχι μόνο δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζεστε, ότι δήθεν δηλαδή ήσασταν εντάξει σε όλες τις πληρωμές και ότι δεν είχατε δημοσιονομικές διορθώσεις, αλλά αντιθέτως ότι στα δικά σας χρόνια ήταν που είχαμε τις δημοσιονομικές διορθώσεις και όχι κατά την προηγούμενη περίοδο.
(Στο σημείο αυτό ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης καταθέτει για τα Πρακτικά τους προαναφερθέντες πίνακες, οι οποίοι βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Σε ό,τι αφορά τώρα τις πληρωμές, έγινε το 70% της βασικής και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα γίνουν και οι συνδεδεμένες και οι υπόλοιπες πληρωμές και έτσι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία και θα είναι καθ’ όλα κανονική. Τα υπόλοιπα θα τα πω στη δευτερολογία μου, αν χρειαστεί.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ωραία.
Ορίστε, κύριε Κόκκαλη, έχετε τον λόγο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όλα τέλεια, δηλαδή, έτσι; Όλα μια χαρά! Οι πληρωμές έγιναν, θα γίνουν κανονικά και αυτό το οποίο έγινε μάλλον ήταν στη φαντασία. Μάλλον ήταν ένα κακό όνειρο, κύριε Κελέτση, οι μειωμένες επιδοτήσεις. Μάλλον ήταν ένα κακό όνειρο αυτό το οποίο συνέβη την 27η Οκτωβρίου.
Ακούστε, αυτό που κάνετε προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου. Εγώ σας ρωτάω τι έχει γίνει με τις επιδοτήσεις και τι θα γίνει στο μέλλον κι εσείς μας λέτε τι έκανε η δική μας διακυβέρνηση.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, αυτό το οποίο είπα από το Βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται στον πρωτογενή τομέα. Και να σας πω γιατί; Όπως και με τις αποζημιώσεις, δημιουργείτε, όπως λένε οι αγρότες, εμφυλίους μεταξύ των αγροτών. Δώσατε προκαταβολές σε ορισμένα προϊόντα και σε άλλα όχι, λες και τα αμύγδαλα και τα σταφύλια δεν έχουν πάθει ζημιά. Τα αμύγδαλα, τα δέντρα, δεν έπαθαν ζημιά. Δώσατε σε κάποια άλλα. Καλά κάνατε. Γιατί, όμως, αυτό το πράγμα; Έτσι και με τις επιδοτήσεις. Είναι σοβαρή απάντηση από την Κυβέρνηση, ότι όλα έγιναν καλώς; Με τα οικολογικά σχήματα τι θα κάνετε; Ξέρετε ότι είναι πολλά; Ναι, κουνάτε το κεφάλι, αλλά αυτό είναι που περιμένουμε να πείτε και όχι τι είχε γίνει το 2017.

Κύριε Κελέτση, όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές σας αρμοδιότητές, δεν αμφισβητώ την εξουσιοδότηση. Σύμφωνα με το 146 του Κανονισμού, έρχεστε εδώ εξουσιοδοτημένος από τον Υπουργό. Όμως, το ΦΕΚ λέει ότι οι αρμοδιότητές σας έχουν σχέση με το πιο πάνω, με τις διευθύνσεις. Άρα, διαπιστώνω ότι δεν έχετε την αρμοδιότητα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εγώ, λοιπόν, αλλά και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για ποιον λόγο να περιμένουμε σήμερα ότι θα πείτε κάτι συγκεκριμένο; Και δεν αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά. Δεν είναι προσωπικό το θέμα.

Δεν έχετε την παραμικρή αρμοδιότητα, δεν είστε υπεύθυνος κατά νόμο να απαντήσετε στο τι θα γίνει για το στρατηγικό σχέδιο. Περιμένω έστω πέντε λέξεις. Πείτε πέντε λέξεις: «Σκοπεύουμε να το τροποποιήσουμε στο θέμα των οικολογικών σχημάτων, στο θέμα της αναδιανεμητική ενίσχυσης, στον ορισμό του νέου αγρότη, στη σύγκλιση των δικαιωμάτων», σε όλα αυτά. Ενώ προβλεπόταν να γίνει σταδιακά, γιατί δεν έγινε σταδιακά; Όλα αυτά γιατί δεν τα λέτε, κύριε Κελέτση, και έχετε τώρα πέντε λεπτά στην πρωτολογία σας και ασχοληθήκατε με το 2016 και το 2017; Αφήστε καλύτερα τον κόσμο να κρίνει πότε γινόντουσαν σωστά οι πληρωμές. Αφήστε να κρίνει ο κόσμος καλύτερα. Απαντήστε αυτό το οποίο σας ερωτά Βουλευτής της αντιπολίτευσης. Σας ερωτώ νομίζω συγκεκριμένα πράγματα.
Καταλήγω και κλείνω, κύριε Πρόεδρε.

Έχουμε καλέσει τον κ. Αυγενάκη -ο οποίος κρύβεται, το ξέρετε κι εσείς ότι κρύβεται- στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να ενημερώσει τη Βουλή για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον και εάν θα ζητήσει τροποποίηση του στρατηγικού σχεδίου και σε ποιες κατευθύνσεις.
Μπορείτε εσείς σήμερα εδώ -χωρίς να έχετε την αρμοδιότητα από τον νόμο- να πείτε έστω και λίγες κουβέντες για την πιθανή τροποποίηση του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ, ώστε να θεραπευτούν αδικίες και να λυθούν προβλήματα στην καταβολή των ενισχύσεων;
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας.

Featured Image

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κύριε συνάδελφε, προφανώς τις ερωτήσεις που υποβάλλετε δεν τις γράφετε εσείς. Και το κακό είναι ότι έστω κι αν δεν τις γράφετε εσείς, δεν τις διαβάζετε κιόλας. Απάντησα για την προηγούμενη περίοδο και θα σας διαβάσω ποια είναι η ερώτησή σας. Ξεκινάτε: «Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε διασφαλιστεί η έγκυρη, έγκαιρη και με απόλυτη διαφάνεια καταβολή των ενωσιακών επιδοτήσεων, απομακρύνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο επιβολής δημοσιονομικών διορθώσεων, προστίμων από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη κατά το παρελθόν». Επιλέξατε να μην επαναλάβετε προφορικά την ερώτησή σας και αυτά τα οποία είχατε γραπτώς. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν είχατε διαβάσει την ερώτησή σας και σας την έγραψε κάποιος συνεργάτης ή ότι αποφύγατε να το κάνετε ακριβώς για να μην προκαλέσετε την απάντηση. Όμως, την πήρατε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Έπρεπε να ξέρετε, όμως, τι ρωτάτε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Δεν διαβάζω από μέσα!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: …(Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Παρακαλώ, μην διακόπτετε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων):Έπρεπε να ξέρετε τι ρωτάτε.
Να τα πάρουμε ένα-ένα. Σχετικά με τις πληρωμές, στις 27 Οκτωβρίου πληρώθηκε το 70%, η προκαταβολή δηλαδή της βασικής.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Μειωμένο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Ναι, μειωμένο. Πληρώθηκε αυτό που έπρεπε να πληρωθεί. Ξέραμε εξαρχής ότι ήταν μειωμένο από το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ κατά μέσο όρο 21,5%. Ξέραμε ότι στη βασική -και μην με διακόπτετε- κατευθυνόταν με αυτήν την ΚΑΠ 829 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 1.050.000.000 που ήταν το 2022. Άρα, αυτό το ξέραμε. Άρα, δόθηκε το 70% της βασικής, που ξέραμε ότι ήταν μειωμένο. Πάει αυτό. Κύριε Πρόεδρε, θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να απαντήσω επειδή ήμουν σύντομος και στην πρωτολογία μου.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, αν δεν το ξέρετε, ότι στις 21 Νοεμβρίου, δηλαδή πριν από λίγες μέρες, καταβλήθηκαν τα αγροπεριβαλλοντικά του 2022 σε ογδόντα έξι χιλιάδες εξακόσιους ογδόντα δύο δικαιούχους ύψους 8.708.740,71 ευρώ. Έτσι, έκλεισε το 2022. Τώρα γίνεται η επεξεργασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της προκαταβολής του 2023 του 75%. Θα καταβληθεί κι αυτή μαζί με τις υπόλοιπες καταβολές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά τα βοσκοτόπια, διότι το αναφέρετε στην ερώτησή σας και θα το επαναλάβω και πάλι, πράγματι υπήρξε μια απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στις 9/5/2023. Τότε ήταν το διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογές και είχαμε υπηρεσιακό Υπουργό. Πράγματι πήρε μια απόφαση που συνέδεσε την ενεργοποίηση δικαιωμάτων βοσκοτόπων στην περιφέρεια με την ταυτόχρονη ύπαρξη και δήλωση ζωικού κεφαλαίου. Αυτό σήμαινε δηλαδή ότι όποιος δεν είχε ζωικό κεφάλαιο και δήλωνε βοσκοτόπια δεν θα έπαιρνε την επιδότηση.

Επειδή η προθεσμία λήξης των αιτήσεων έληξε στις 17 Οκτωβρίου και στις 27 έπρεπε να γίνει η πληρωμή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ -τουλάχιστον επισήμως- παραδέχεται ότι δεν πρόλαβε να κάνει την επεξεργασία, γι’ αυτό και δεν πλήρωσε τη συγκεκριμένη κατηγορία η οποία επίσης θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Πάει λοιπόν κι αυτό. Και βέβαια σας είπα ότι και οι συνδεδεμένοι, όπως και οι άλλες πληρωμές, και μαζί και τα οικολογικά σχήματα θα πληρωθούν κανονικά.

Το ότι υπήρξε μείωση στη βασική ήταν γνωστό ότι θα γίνει. Οι αγρότες μας όμως συνολικά δεν χάνουν, γιατί τα χρήματα που εξασφαλίσαμε στη διαπραγμάτευση στη νέα ΚΑΠ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κι αυτό ήταν επιτυχία της Κυβέρνησης και επιτυχία του Πρωθυπουργού, ήταν τα ίδια ακριβώς με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, 19,1 δισεκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα θα κατευθυνθούν και πάλι στους αγρότες. Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Απλώς δεν θα πάνε μέσω της βασικής, θα πάνε μέσω των άλλων δράσεων.

Να πω και κάτι τελευταίο για να κλείσω το σύνολο των ερωτήσεων. Σχετικά με την αναθεώρηση που ρωτάτε, αν θα κάνουμε αναθεώρηση της ΚΑΠ κ.λπ., σας λέω λοιπόν ότι προβλέπεται η διαδικασία -κάνατε στο Υπουργείο και το ξέρετε- της τροποποίησης. Εμείς λοιπόν προχωρήσαμε όλη την επεξεργασία, όλη τη διαδικασία της πρώτης τροποποίησης -εσείς θέλετε να την πείτε αναθεώρηση- του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ, όπως προβλέπεται. Άλλωστε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Από την πλευρά μας ως Υπουργείο έχουν αποσταλεί οι προτάσεις αυτών των αλλαγών και της τροποποίησης και είμαστε στη φάση απαντήσεων από πλευράς μας στις ερωτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα απαντηθούν τα ερωτήματα και στο τέλος θα υποβληθεί και η τροποποίηση επισήμως.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Σε ποια σημεία;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Αυτό δεν μπορώ να σας το πω τώρα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Αυτό είναι αντικείμενο άλλων ερωτήσεων.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Είναι πολλά τα σημεία. Τα επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Αυτό είναι η ουσία.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΛΕΤΣΗΣ (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Είναι πολλά τα σημεία. Δεν έχω τη δυνατότητα. Ήδη διπλασιάστηκε ο χρόνος, αλλά αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση και να σας απαντήσουμε γραπτώς για το ποια είναι τα σημεία.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.

Featured Image