Έντονη ανησυχία στους παραγωγούς, που αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα και στο πρώτο-δεύτερο χέρι λόγω των νεροποντών, ακόμα και στις αρχές του καλοκαιριού.

Με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν σε ορισμένους κάμπους και τους 45 βαθμούς Κελσίου και τους αγρότες να μην έχουν πάντοτε τη δυνατότητα -λόγω των προβλημάτων με τα αρδευτικά- να ποτίσουν, όπως ενδεχομένως θα έπρεπε, νέα προβλήματα στην παραγωγή των τριφυλλιών, φέρνει ο παρατεταμένος καύσωνας.

Σύμφωνα με αναφορές αγροτών, όπως πάει η κατάσταση, κινδυνεύει πλέον άμεσα να καεί και το τρίτο χέρι, σε μια μάλιστα περίοδο, που δεν υπάρχει και τόση επάρκεια στην αγορά.

Featured Image

Αν οι φόβοι αυτοί όλοι επαληθευτούν, τότε το προϊόν, θα καταστεί ακόμα πιο περιζήτητο και η τιμή του θα ξεπεράσει κατά πολύ τα σημερινά 25-30 λεπτά που πληρώνεται ο παραγωγός.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της αγοράς τριφυλλιού, αναμένεται να παίξουν και οι συμφωνίες για το γάλα το αιγοπρόβειο τη νέα σεζόν, για το οποίο παρατηρείται έντονη κινητικότητα από τις εταιρείες, που έχουν καταλάβει τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image