Σε συνδυασμό με την εξευτελιστική τιμή για το προϊόν που εισέπραξαν οι περισσότεροι πέρσι, τους φέρνει σε… τέλμα.

Σφάλμα με… “εξαφανισμένες” καλλιέργειες βαμβακιού καταγγέλλουν αγρότες

Συνεχίζεται η αναστάτωση σε πολλές πύλες ΟΣΔΕ και στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών καθώς με την πάροδο των ημερών ακόμα πιο πολλοί διαπιστώνουν ότι κινδυνεύουν να χάσουν την ειδική ενίσχυση βάμβακος των 73,4 ευρώ το στρέμμα, που στόχος του ΥπΑΑΤ είναι να πληρωθεί κοντά στο Πάσχα.

Featured Image

Όπως αναφέρουν υπεύθυνοι πυλών ΟΣΔΕ στο Agronewsbomb, ο νέος τρόπος ελέγχου μέσω δορυφόρου έχει περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα με αποτέλεσμα να ζητείται αντιστοίχιση ανά στρέμμα στην ελάχιστη απόδοση, που είναι και προϋπόθεση για τη λήψη της ειδικής ενίσχυσης. Παλιότερα, εξηγούν οι ίδιοι, ήταν πιο ελαστικά τα πράγματα και οι ποσότητες σε κάθε στρέμμα καλύπτονταν από άλλες εκτάσεις οι οποίες είχαν πάνω από το όριο και άρα πλεόνασμα παραγωγής. Φέτος ο έλεγχος είναι πιο αυστηρός, οπότε, θεωρείται πιθανό χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί εξ’ αυτού να μείνουν απλήρωτοι το Πάσχα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την εξευτελιστική εμπορική τιμή στο βαμβάκι, όλα αυτά φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς και οδηγούν σε έκρηξη τον αγροτικό κόσμο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image