Το ελληνικό διυλιστήριο πετρελαίου Motor Oil Hellas (FRA:MHZ) έλαβε περιβαλλοντική άδεια για ένα αιολικό έργο ισχύος 79,6 MW στο ελληνικό νησί της Εύβοιας, αναφέρει ο πάροχος υπηρεσιών επιχειρηματικών ειδήσεων Newmoney.

Η έγκριση εκδόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Το έργο θα εκτελεστεί από τη θυγατρική της Motor Oil DMX Aeolitic.

Featured Image

Το έργο απαιτεί την κατασκευή και λειτουργία ενός συγκροτήματος έξι αιολικών πάρκων με ατομικές ισχύς που κυμαίνονται μεταξύ 6 MW και 29,9 MW. Η δυναμικότητα θα εγκατασταθεί στις δημοτικές ενότητες Μαρμαρίδας και Στυραίων, στο δήμο Καρύστου και στο δήμο Ερέτριας. Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής θα είναι εξοπλισμένοι με 32 τουρμπίνες E82/2,30 MW της Enercon και τρεις μηχανές E82/2,00 MW. Η μεγαλύτερη θα αποτελείται από 13 τουρμπίνες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το αρχικό έργο προέβλεπε την προσθήκη 102,3 MW δυναμικότητας στροβίλου, αλλά ο σχεδιασμός του έργου άλλαξε και ορισμένοι στρόβιλοι αφαιρέθηκαν προκειμένου να καλυφθούν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη θέση τους.

Featured Image