Αυτά μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβαίνουν, τονίζουν στο Agronewsbomb, παραγωγοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέων γεωργών.

Σε μαθήματα καλούνται οι παραγωγοί που εντάχθηκαν στο τρέχον πρόγραμμα νέων γεωργών και πήραν και την πρώτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης.

Όπως όμως επισημαίνει ένας αγρότης από τη Ροδόπη που μίλησε στο Agronewsbomb: “απορούμε με τις πρακτικές αυτές των υπεύθυνων. Μας πήραν τηλέφωνο τις προηγούμενες ημέρες, ότι ξεκινάνε τα μαθήματα-σχολεία που πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα. Εμείς σαφώς και δεν είμαστε κατά των μαθημάτων, είναι υποχρέωσή μας, απλά τα πρώτα έγιναν στις αρχές Νοεμβρίου πάνω στις σπορές και τώρα ξεκινούν στα μέσα Μάη, στις φούριες μας δηλαδή, με τα φυτρώματα των καλλιεργειών. Εμείς φανταστείτε σπέρνουμε βαμβάκι αρχές Μάη. Όλο το χειμώνα που είχαμε χρόνο περισσότερο θα έπρεπε να μας βάλουν να τα κάνουμε. Και είναι και ένα μήνα για πολλές ώρες τη μέρα”.

Featured Image

Σύμφωνα με τους αγρότες, τα πράγματα λόγω κλιματικής κρίσης έχουν αλλάξει και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε περιόδους καλλιέργειας, οπότε καλό θα ήταν τα μαθήματα να γίνονται άλλες περιόδους, λιγότερο… αιχμής, όπως καταλήγουν.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image