Κινητικότητα αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, αναφορικά με την Κάρτα Αγρότη, ένα πολύτιμο εργαλείο ρευστότητας στα χέρια των αγροτών.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το πρώτο βήμα ήταν το άνοιγμα του ΟΣΔΕ 2024 για τις online δηλώσεις εκ μέρους των παραγωγών. Μάλιστα κατά πληροφορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη παράσχει στο ΥπΑΑΤ τα στοιχεία με τους παραγωγούς που δικαιούνται ενισχύσεις για να τρέξει η διαδικασία. Απαιτείται όμως να υπογραφούν και οι σχετικές συμφωνίες με τα τραπεζικά ιδρύματα, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο.

Επί τούτο, όπως λέει το ρεπορτάζ του Agronewsbomb υπάρχουν ήδη επαφές του ΥπΑΑΤ με στελέχη των τραπεζών αυτές τις ημέρες, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να “πέσουν” και οι υπογραφές και να αρχίσουν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι κ.λπ. να ενεργοποιούν τη νέα Κάρτα, με εγγύηση τις επιδοτήσεις του 2024.

Featured Image

Οι κινήσεις του ΥπΑΑΤ γίνονται πλέον για το θέμα αυτό σε πολύ γρήγορο ρυθμό, καθώς με πολλές επιδοτήσεις και προγράμματα απλήρωτα, είναι εμφανές και κρίσιμο, το ζήτημα της ρευστότητας χιλιάδων αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image