Δήλωση – ανακοίνωση του Μ. Χνάρη:

“Με μεγάλη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η καταβολή των άμεσων ενισχύσεων 2023 (συνδεδεμένες, οικολογικά σχήματα, υπόλοιπα βασικής) από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα ποσά, τα οποία καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα οποία αναφέρονταν στο Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας μας, για τη Νέα ΚΑΠ και είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών του Αγροτικού κόσμου.

Ένα ΣΣ το οποίο σχεδίασε, ενέκρινε και φέρει την αποκλειστική του ευθύνη, το «επιτελικό κράτος» της Κυβέρνησης της ΝΔ, το οποίο έχει αλλάξει 4 Υπουργούς και 5 προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Featured Image

Παρ’ ότι ελάχιστοι έχουν καταλάβει τη στρατηγική στόχευση του συγκεκριμένου Σχεδίου, θα ήταν πολύ σημαντικό να ενημερωθεί επιτέλους ο αγροτικός κόσμος, που οφείλεται η αποτυχία του, που επέφερε μειώσεις χρημάτων στα οικολογικά σχήματα, από 30 ως και 50%, σε σχέση μ’ αυτά που ανέμεναν.

Εκτός των περικοπών, μεγάλο μέρος παραγωγών, έχει μείνει απλήρωτο για το καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Είναι πλέον απ’ όλους κατανοητή, η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής, ανεξάρτητα της μόνιμης προσπάθειας του Υπουργού για άλλοθι στα σαλόνια των Βρυξελλών, αποκρύπτοντας τις πραγματικές τους ευθύνες.

Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη που στηρίζει και στηρίζεται από τον Αγροτικό κόσμο, έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για την τροποποίηση του αποτυχημένου Στρατηγικού Σχεδίου, προς όφελος παντα των ανθρώπων της παραγωγής, που σε αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας και της Ευρώπης”.

Featured Image