Πάνω από τα 20 λεπτά στο χωράφι ξεκίνησαν οι τιμές παραγωγού για τα πρώτα καθαρά τριφύλλια, όμως εν συνεχεία, λόγω έλλειψης ζήτησης, αυτές υποχωρούν.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Σερακιώτη, έμπορο από το Κάστρο Βοιωτίας: “τα πρώτα χορτοτρίφυλλα έφυγαν με 12 και 13 λεπτά το κιλό, ενώ σήμερα τα καθαρά τριφύλλια από τα πρώτα χέρια είναι στα 17 λεπτά ή λίγο παραπάνω, καθώς λόγω μεγάλης έλλειψης ρευστότητας των κτηνοτρόφων, δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση. Πρέπει να πούμε επίσης ότι έχουν μπει πολλά τριφύλλια φέτος, ωστόσο, ενδέχεται να δημιουργηθούν ζητήματα από την ξηρασία. Στην περιοχή της Κωπαΐδας κρατάει ακόμα υγρασία και δεν έχουν θέμα, όμως αν συνεχιστεί η ανομβρία, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα”.

Ο κ. Σερακιώτης λέει πως οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν ζητήματα ρευστότητας κι ότι περίμεναν πώς και πώς να δοθούν οι επιδοτήσεις, ώστε μετά το Πάσχα να ανοίξει κάπως η ζήτηση.

Featured Image

Τι γίνεται με τη βρώμη

Σύμφωνα με τον κ. Σερακιώτη σε αρκετές περιοχές πέριξ όπου δεν έχει βρέξει η βρώμη δεν έχει αναπτυχθεί σωστά, σε αντίθεση με την Κωπαΐδα, όπου είναι καλύτερα τα πράγματα. “Αν η βρώμη εξακολουθήσει και πάει καλά, τότε ενδέχεται να πέσουν και οι τιμές στα τριφύλλια κι άλλο”, καταλήγει.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image