Featured Image

Οι τιμές του συγκεκριμένου κρέατος είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο κτηνοτρόφος και κρεοπώλης Άρης Αμαραντίδης συνεχίζει την οικογενειακή του παράδοση, με ό,τι πιο premium κυκλοφορεί στον κόσμο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης μέχρι πρότινος και επιφορτισμένος με θέματα αγοράς είχε μεταξύ σοβαρού και αστείου πει ενόψει Πάσχα και με αφορμή την δημόσια συζήτηση για τις τιμές των αμνοεριφίων και αν πρέπει ή όχι να είναι στο καλάθι του νοικοκυριού, ότι όποιος θέλει αρνί… Porsche, μπορεί να πάει και σε κρεοπωλείο…

Η πραγματική Porsche βέβαια του εκτρεφόμενου ζωικού μας βασιλείου στην Ελλάδα, ίσως και διεθνώς μάλλον είναι άλλη. Είναι τα μοσχάρια Wwagyu προέλευσης Ιαπωνίας, που χαρακτηρίζονται για το πολύ ποιοτικό τους κρέας, απολαμβάνοντας πολύ υψηλές τιμές, ειδικά σε επιχειρήσεις εστίασης premium και σε επιλεγμένα κρεοπωλεία.

Ο Άρης Αμαραντίδης

Ο Άρης Αμαραντίδης πάντως που διαθέτει τη μοναδική φάρμα εκτροφής τέτοιων μοσχαριών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δράμα, αλλά και κρεοπωλείο, γνωρίζει πολύ καλά τα συγκεκριμένα ζώα. ” Πρώτη φορά τα φέραμε από το εξωτερικό το 2021 και σήμερα έχουμε 20 μάνες, ενώ σκοπεύουμε να αφήσουμε κι άλλες μελλοντικά για να καλύψουμε τη ζήτηση, η οποία είναι κυρίως από ακριβά εστιατόρια και ιδίως σε νησιά της χώρας μας, όπου υπάρχει ένα κοινό με τη δυνατότητα να καλύψει το πολύ υψηλό κόστος. Όσον αφορά αυτό καθεαυτό, άλλη είναι η τιμή που δίνουμε το συγκκεριμένο κρέας στη χονδρική δηλαδή για ολόκληρο το μοσχάρι κι άλλη στην περίπτωση που κάποιους θέλει μεμονωμένα κομμάτια, οπότε είναι και πιο ακριβό”, εξηγεί.

Σε σχέση με τα ζώα του, ο ίδιος επισημαίνει στο Agronewsbomb, ότι είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά, μην αποκαλύπτοντας για ευνόητους όπως ο ίδιος λέει λόγους το σιτηρέσιό τους. «Είμαι ο μοναδικός στην Ελλάδα που εκτρέφω μοσχάρια Wagyu. Προφανώς και δεν είναι κάτι τόσο απλό. Wa σημαίνει Ιαπωνικό και Gyu μοσχάρι. Εξαιρετικό κρέας επειδή ακριβώς έχει πολύ ενδομυϊκό λίπος. Εκεί καταλαβαίνεις ότι κρύβεται και η νοστιμιά του. Βέβαια το ζώο είναι δύσκολο γιατί χρειάζεται ειδική διατροφή και πολλή φροντίδα», περιορίζεται να δηλώσει.

Featured Image

Σημειωτέον ότι τα συγκεκριμένα ζώα γίνονται εισαγωγή για όποιον θέλει να τα εκτρέφει στην τιμή των 5.000 ίσως και παραπάνω ευρώ το καθένα.

Η ιστορία της φάρμας Αμαραντίδη

“Η κτηνοτροφική παράδοση της Φάρμας Αμαραντίδη άρχισε από τους παππούδες μου που ήρθαν από την Τραπεζούντα. Συνεχίστηκε από τους γονείς μου και εμένα στην περιοχή της Καλλιφύτου και στο Λυκοδιάσελο σε υψόμετρο 900 μέτρων, στα βόρεια του Νομού Δράμας όπου βρίσκεται η μονάδα εκτροφής των ζώων μας.

Η αγάπη μας για την κτηνοτροφία ταυτόχρονα με την καινοτομία που εφαρμόζουμε στην μονάδα και στο κρεοπωλείο της, μας κατεύθυναν σε εκτροφή φυλών βοοειδών με εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Έτσι η μονάδα μας στην Καλλίφυτο της Δράμας ενισχύθηκε με ράτσες κρέατοπαραγωγής Limousine”, αναφέρει ο Άρης Αμαραντίδης.

“Στη φάρμα Αμαραντίδης τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκαμε επιπλέον με τον τομέα του dry aging. Η μέθοδος αυτή παρέχει διαλεγμένα κομμάτια κρέατος που έχουν ωριμάσει σε ειδικό θάλαμο ξηρής ωρίμανσης. Το βάθος και η ένταση της γεύσης που προκύπτει από ένα dry aged θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο. Ήδη σχεδιάζουμε τα επόμενα εντυπωσιακά βήματα μας”, καταλήγει ο κ. Αμαραντίδης.

Newsroom Agronewsbomb