Στη φετινή έκθεση Agritechnica, η Steyr θα παρουσιάσει μια υβριδική έκδοση του τρακτέρ Impuls 6175 CVT, που στη στάνταρ έκδοση του αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 HP. Στην έκδοση μικτής μονάδας, αυξάνεται στους 260 HP.

Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό μιας τυπικής βάσης, εξοπλισμένης με CVT, με υβριδική μονάδα στον μπροστινό άξονα. Είναι πολύ πιο ογκώδες από αυτό που προσφέρεται στάνταρ, επομένως το σύστημα ανάρτησης και απορρόφησης κραδασμών είναι επίσης διαφορετικό.

Στη λειτουργία που ονομάζεται E-CVT από τον κατασκευαστή, είναι δυνατή η οδήγηση του τρακτέρ μόνο μέσω του μπροστινού άξονα, με τις στροφές του κινητήρα μειωμένες στις 1.100 σ.α.λ. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία E-Steering, δηλαδή την επιτάχυνση του μπροστινού άξονα κατά τη στροφή. Η αύξηση της ταχύτητάς του κατά 15% μειώνει την ακτίνα στροφής κατά 15%.

Featured Image

Ο τελευταίος τρόπος λειτουργίας του υδραυλικού συστήματος είναι το E-Boost, δηλαδή ταχύτερη επιτάχυνση μετά το σταμάτημα του τρακτέρ. Κατά την πέδηση, η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε υπερπυκνωτές και στη συνέχεια απελευθερώνεται στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες αρχίζουν να λειτουργούν με τη μέγιστη ροπή, η οποία στην περίπτωση του εν λόγω τρακτέρ χρησιμοποιείται για την επιτάχυνσή της, σύμφωνα με το agropolska.pl.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η επίτευξη του ίδιου ανώτατου ορίου ταχύτητας είναι 25% πιο γρήγορη – σε σύγκριση με την τυπική διαμόρφωση. Το Steyr Hybrid CVT μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει ηλεκτρικά συνοδευτικά μηχανήματα, παρέχοντας έως και 75 kW ισχύος στα 700 V. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε τα οχήματα θα τεθούν σε σειρά παραγωγής.

Featured Image