Μετά τις βόμβες Πούτιν για τις συμφωνίες με τα σιτηρά τα πράγματα περιπλέκονται σε σχέση με τις τιμές.

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένος ο μεγάλος διαγωνισμός πώλησης σκληρού και μαλακού σίτου από την Ένωση Ορεστιάδας.

Ασφαλείς πληροφορίες του Agronewsbomb τονίζουν ότι ήδη κοντά στις 10 ήδη εταιρείες, Ελληνικές και ξένες αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το σιτάρι της Ένωσης, με τα πράγματα να περιπλέκονται ακόμα παραπάνω μετά τη συμφωνία στον Πλατύκαμπο για 32 λεπτά, αλλά κυρίως μετά τις εξελίξεις στην Ρωσία, με πολλούς ήδη να κάνουν λόγο για αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία για τα σιτηρά μέσω Μαύρης Θάλασσας.

Featured Image

Πέρσι θυμίζουμε το στήσιμο ήταν στα 400 κιλά στην Ορεστιάδα, με αποτέλεσμα τα πιο αποδοτικά χωράφια να κάνουν ένα τζίρο κοντά στα 200 ευρώ το στρέμμα με τη συνδεδεμένη και τα 43 λεπτά του διαγωνισμού.

Φέτος το στήσιμο είναι πολύ υψηλότερα, οπότε με μια τιμή στα 35 λεπτά για τον παραγωγό, τα πράγματα θα είναι πάνω-κάτω ίδια με πέρσι για τους αγρότες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να μην προβούν σε καταστάσεις δειλίας οι κύριοι της Ένωσης,να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή τιμή για τον παραγωγό και για την ένωση της Ορεστιάδας μιας και είναι η μεγαλύτερη ένωση πανελλαδικά,να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες μιας υψηλής τιμής αφού τα αποθέματα παγκόσμιος είναι λιγοστά,να μην βιαστούν και προβουν σε αποφάσεις εν θερμώ….Ο κόπος και ο ιδρώτας του αγρότη να πιάσει τόπο, και όχι να αισχροκερδουν στις πλάτες του, μας έχουν ανάγκη, και δεν τους έχουμε.Γιαυτο να κοιτάξουμε το συμφέρον των πολλών (αγροτών) και να δουλέψουμε σωστά γι’αυτό με μεθοδικότητα και υπομονή.Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς και λαδώματα που τυχόν υπάρξουν, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.