Στο 1,40 με 1,70 οι πρώτες κρούσεις στο πρόβειο γάλα, έρχεται συνάντηση συνεταιριστών.

Ήδη κάποιες εταιρείες έχουν ξεκινήσει εδώ και 3-4 μήνες να μειώνουν τις τιμές στο πρόβειο γάλα με διάφορα προσχήματα.

Ελαφρώς καθοδική θα λεγε κανείς πως είναι η τάση για τις τιμές στο πρόβειο γάλα, με βάση όσα διαρρέουν προς την πλευρά των παραγωγών και των συνεταιριστών, εκπρόσωπο εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, μεγάλος όμιλος γαλακτοκομικών από το εξωτερικό πρόσφερε ήδη μειωμένη τιμή για το πρόβειο γάλα σε μονάδες και συνεταιρισμούς Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, 1,70 αντί 1,75 που ήταν πέρσι η τιμή εκκίνησης.

Δεδομένου ότι είναι νωρίς ακόμα, για να διαμορφωθούν οι τιμές και οι παραγωγοί δεν βιάζονται καθώς γνωρίζουν πως η βιομηχανία έχει μεγάλη ανάγκη για πρώτη ύλη λόγω μείωσης των αποδόσεων, του ζωικού κεφαλαίου και εν συνόλω της παραγωγής.

Featured Image

Κατά ορισμένες πληροφορίες, ήδη συνεταιριστές από όλη τη χώρα ζυμώνονται με σκοπό να συναντηθούν όπως έγινε και πέρσι μέσα στο καλοκαίρι για να διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο. Πέρσι οι συνεταιρισμοί ζήτησαν κατώτατη τιμή 1,80 στο πρόβειο με φόντο τις τεράστιες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, ωστόσο οι τιμές κυμάνθηκαν σε λίγο πιο κατώτερα επίπεδα, ενώ μειώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις έως και στο 1,40 ευρώ το κιλό.

Στην αγορά κυκλοφορούν και κάποιες φήμες για… καθυστερήσεις πληρωμών από έμπορο, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται αρμοδίως…

Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα είναι καυτό, με τους παραγωγούς να έχουν σύμμαχο στην προσπάθειά για καλές τιμές, την τεράστια ζήτηση για Φέτα, αλλά και το γεγονός ότι δεν συμφέρει η εισαγωγή από άλλες χώρες, καθώς παντού είναι ψηλά τα κοστολόγια.

Με αυτά τα δεδομένα, θεωρείται πιθανό να πάμε σε τιμές πάνω-κάτω στα ίδια ή λίγο κατώτερα επίπεδα από πέρσι.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image