Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2025
Advertisement
Στη φημισμένη για το φυσικό της κάλλος και το υγιεινό, ξηρό της κλίμα στην Κάτω Ορεινή Σερρών, λειτουργεί η καθετοποιημένη επιχείρηση αιγοπροβάτων ιδιοπαραγωγής εκλεκτών τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων της οικογένειας Κλιάμπα, με δικά της κοπάδια, που εκτρέφονται φυσικά. Εδώ φτιάχνουν...
Συνεχίζεται η κινητικότητα στην αγορά του ελαιολάδου, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι παραγωγοί πλέον κρατάνε άμυνα για πωλήσεις αργότερα. Ο Α.Σ. Μολάων-Πακίων ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης ενός βυτίου συμβατικού ελαιολάδου οξύτητας έως 0,3 στην τιμή των 6,30 ευρώ ανά...
Ο Κώστας Λίτσας από τη Φιλοθέη, τρίτης γενιάς κτηνοτρόφος φέρνει το καλό κρέας στο πιάτο των πιο απαιτητικών Αθηναίων και όχι μόνο... Την οικογενειακή παράδοση ακολουθεί στενά ο 37χρονος σήμερα Κώστας Λίτσας, ο οποίος εκτρέφει μοσχάρια στον Κάλαμο Αττικής, αλλά...
Από 16 έως 23 λεπτά οι πρώτες πράξεις στα αλώνια της Θεσσαλίας. Πτωτικές είναι οι τάσεις στην αγορά των κριθαριών, παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί δεν είναι και οι καλύτεροι για τις αποδόσεις λόγω του καιρού. Πληροφορίες του Agronewsbomb ανέφεραν...
Ανακοίνωση ΥπΑΑΤ για το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας. Ο αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος, κος Ιωάννης Γκίκας, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Τσακίρη, στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 30...
Ο κ. Τάκης Ντανάκας, διαχειριστής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων-Πακίων μιλάει στο Agronewsbomb για την τρέχουσα κατάσταση με το ελαιόλαδο. Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb, "εφόσον η τελευταία πράξη έχει γίνει στα 6,30 ευρώ το κιλό και οι παραγωγοί δεν αποφασίζουν να...
Αίσια ήταν η έκβαση της προσπάθειας που κατέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την αναγνώριση του παραδοσιακού τυριού «Κασκαβάλι Πίνδου» ως προϊόν Προστασίας Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Συγκεκριμένα στις 17 Μαϊου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανακοίνωση «έγκρισης» του ΠΓΕ,...
Στο γαλακτοπωλείο Τζίφρης τρώμε το καλύτερο παγωτό μηχανής στην πόλη και δοκιμάζουμε τις δύο νέες συναρπαστικές γεύσεις, καϊμάκι και φράουλα! Έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε που το Γαλακτοπωλείο Τζίφρης άνοιξε τις πόρτες του στο Παγκράτι και έκανε αμέσως...
Το επόμενο δωδεκάμηνο οι τιμές θα κινηθούν σαφώς πτωτικά, εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς από τις ΗΠΑ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιτάρι στις ΗΠΑ διεύρυναν τις απώλειές τους στο επίπεδο των 6,1 δολαρίων ανά μπούσελ, πλησιάζοντας το χαμηλό διετίας...
Ανοδικά κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι τιμές βάμβακος, αναπτερώνοντας έως ένα βαθμό την ψυχολογία των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών, που πέρσι τέτοια εποχή υπέγραφαν προσυμβόλαια με τιμές πολύ ανώτερες από τις τωρινές. Το κλίμα γύρω από το βαμβάκι είναι ρευστό λένε στο...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ