Καθυστερήσεις στην καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στην κτηνοτροφική παραγωγή στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα.

Την καθυστέρηση καταβολής του οικονομικού μέτρου «Αμάλθεια» στους κτηνοτρόφους παραγωγούς μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, που έχουν πληγεί εξαιτίας της έκρηξης του κόστους παραγωγής λόγω της ουκρανικής κρίσης, ανέδειξε με πρωτοβουλία του, με την υπ’ αρ. 1259/20-10-2023 Ερώτηση του, ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης.

Το μέτρο αυτό, επισημαίνει, που θεσπίστηκε πολύ μεταγενέστερα από το ξέσπασμα του ουκρανικού πολέμου, είχε αρχικά ληφθεί για τους κτηνοτρόφους παραγώγους μας στην Κρήτη που εξαιρέθηκαν «..αναίτια και αδικαιολόγητα από το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου» και κατ’ επέκταση εφαρμόστηκε σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα.

Όπως υπογραμμίζει, ο Ρεθυμνιώτης Βουλευτής, ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων, είχε ορισθεί η 17η Ιουλίου του 2023 αρχικά και κατόπιν παράτασης η 30η Σεπτεμβρίου 2023. Ωστόσο, όμως, μέχρι και σήμερα, παρ’ολο που το εν λόγω μέτρο είχε εξαγγελθεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους παραγωγής, η σχετική ενίσχυση δεν έχει ακόμα καταβληθεί.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, λοιπόν, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Featured Image

Πότε αναμένεται να καταβληθεί η εν λόγω οικονομική ενίσχυση προς τους κτηνοτρόφους παραγωγούς μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα δεδομένων των παρατάσεων που έλαβαν χώρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

*Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=9a6fcc04-3f17-41b8-ac3e-b0a100f1292d

Featured Image