Αρκετοί οι βοοτρόφοι που δεν πληρώθηκαν. Αφορούν περιοχές όπως οι Σέρρες, η περιφέρεια Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας.

Όπως τονίζει ο Ιωάννης Καϊμακάμης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: “Μέσα από συνομιλίες φίλων και συναδέλφων συμπεραίνω ότι πολλά ΑΦΜ βοοτρόφων κρεοπαραγωγικού τύπου δεν έλαβαν συνδεδεμένες ενισχύσεις με την αιτιολογία «είστε σε έλεγχο». Αβίαστα λοιπόν προκύπτουν ερωτήματα:

– Γιατί ο «έλεγχος» δεν έγινε εμπρόθεσμα;

– Κατανοούν «οι παράγοντες» την πεζή, αλλά κυρίαρχη έκφραση «για να ξέρεις αν πας καλά, πρέπει να ξέρεις το δρόμο τουλάχιστον μέχρι το επόμενο σταυροδρόμι», στην οποία όλοι εμείς οι άνθρωποι της αγοράς επενδύουμε;

– Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων από εδώ και στο εξής; Απαντήσεις του τυπου «θα σας καλέσουμε εμείς» είναι κενές περιεχομένου και ανήκουν σε καθεστωτικές «συνταγές μπαχαλάκηδων».

Featured Image

– Έχουν καταλάβει οι «διαχειριστές» τι ακριβώς είναι εκτροφή αγελάδων κρεοπαραγωγικού τύπου;

– Έχουν τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση ως προς τις αγωνίες ενός κτηνοτρόφου που αυτή την περίοδο «βρίσκεται στο βουνό» (και θα βρίσκεται και τους επόμενους 7 μήνες κατ’ ελάχιστο) σε πιθανή κλήση για έλεγχο;”.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δημόπουλος, πρόεδρος των κτηνοτρόφων Καβάλας δήλωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “υπάρχει κόσμος που έχει μείνει απλήρωτος, αλλά ακόμα καθένας δεν έχει καταλάβει γιατί… Μπορεί να είναι για διάφορους λόγους. Αυτό που προέκυψε από την πληρωμή είναι πως πληρώθηκαν πολλά χρήματα, 250 ευρώ συνδεδεμένη, οι σφαγές, οι οποίες ήταν κατά 50.000 λιγότερες. Αρκετοί παραγωγοί έμειναν εκτός πληρωμής γιατί είχαν κάτω από 6 σφάγια. Αυτό το φίλτρο έκοψε από την πληρωμή σε όλες τις κατηγορίες, π.χ. 11-12 μηνών ή 14-24 μηνών… Οι γέννες αρχικά στο ΣΣ της ΚΑΠ ήταν 40 ευρώ, αλλά ανέβηκε το ποσό μετά τις αντιδράσεις μας, στα 108 ευρώ. Σίγουρα δεν έχουν πληρωθεί όλοι οι συνάδελφοι”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image