Στην περιοχή της Λάρισας τελειώνουν οι πρώιμες ποικιλίες (π.χ. Κατερίνα) και συνεχίζεται κανονικά η συγκομιδή στις επόμενες χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει τιμή στο προϊόν…

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb o Φάνης Τραγάκης, παραγωγός: “Η παραγωγή έως σήμερα είναι μειωμένη κατά τόπους έως και 50%… Πολλοί παραγωγοί είναι ενάντια στην απόφαση διαφόρων συνεταιριστών και εκπροσώπων που ζητούν 40 και 43 λεπτά από τις βιομηχανίες διότι εάν συνυπολογίσουμε τη μείωση του 50% στις αποδόσεις, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος, δε βγαίνουν ούτε τα έξοδα… Τα 43 λεπτά θα ήταν κάπως ικανοποιητικά σε περίπτωση κανονικής παραγωγής. Η τιμή θα πρέπει να ξεπεράσει τα 50 λεπτά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οι παραγωγοί. Από τη μεριά τους οι βιομηχανίες σύμφωνα πάντα με πληροφορίες κρατούν στάση αναμονής για να δούνε πόσο τελικά θα είναι μειωμένη η παραγωγή, για να ανακοινώσουν τιμή”.

Featured Image

Όπως λέει ο κ. Τραγάκης από 4 τόνους το στρέμμα που μάζευε άλλες χρονιές, φέτος δεν ξεπέρασε τους 2,3 τόνους ανά στρέμμα, ενώ προσθέτει πως οι επιβαρύνσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες στην Λάρισα και για τα ενοίκια των χωραφιών καθώς πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ξεφύγει ζητώντας 150 και 170 ευρώ το στρέμμα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image