Εξοργισμένοι χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί με αποθηκευμένη ελιά Καλαμών. Τα χώνουν στην κυβέρνηση και στις πολιτικές του αρμόδιου ΥπΑΑΤ που έχει αφήσει στο έλεος του Θεού χιλιάδες οικογένειες.

Αγανακτισμένος ελαιοπαραγωγός μας απέστειλε και μια φωτογραφία από delicatessen της Αυστρίας, η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Τι δείχνει η φωτογραφία; Την πραγματικότητα. Την ελιά Καλαμών ή Καλαμάτα, όπως θέλετε πείτε το, να πωλείται προς 3,5 ευρώ τα 100 γραμμάρια. Ναι καλά διαβάσατε. Τα 100 γραμμάρια, όχι τα 1.000 γραμμάρια. Ενώ την ίδια ώρα οι έμποροι έχουν δημιουργήσει τεχνητή κρίση στην αγορά της Ελλάδας και προσπαθούν να πάρουν μπιρ παρά το αποθηκευμένο προϊόν με 70 και 80 λεπτά.

Featured Image

Οι ελαιοπαραγωγοί είναι έξαλλοι και ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη, ειδάλλως όπως λένε θα βγουν στα κάγκελα πολύ σύντομα και αυτό δεν συμφέρει καμιά κυβέρνηση, πόσο μάλλον ενόψει κάλπης. Αυτό που αναρωτιούνται οι αγρότες, είναι τι άραγε κάνουν στο ΥπΑΑΤ οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι για το εισόδημά τους, για τα προϊόντα τους και κατ΄ επέκταση το μέλλον τους, ειδικά σε μια χρονιά όπως η φετινή που το κόστος παραγωγής ξεπέρασε τα 1,40 ευρώ κατά μέσο όρο στο κιλό. Άραγε οι κάθε λογής πολιτικάντηδες που περιδιαβαίνουν αυτές τις ημέρες την ύπαιθρο ζητιανεύοντας για ψήφο, τι γνώμη έχουν για το κατάντημα που έφερε το ΥπΑΑΤ στο σημαντικό αυτό προϊόν;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image