Συναγερμός επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς δεκάδες άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ακραία συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περίπου 50 άτομα (και ολόκληρες οικογένειες) υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση. Μάλιστα συζητώντας μεταξύ τους όταν άρχισαν συνέρχονται, διαπίστωσαν ότι είχαν ψωνίσει από το ίδιο κρεοπωλείο.

Για το θέμα το οποίο αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην κοινωνία της Λάρισας, μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο onlarissa.gr ο πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Βαγγέλης Ρίζος τονίζοντας πως «ήταν όντως μία άτυχη στιγμή και για τον ίδιο τον συνάδελφο. Εννοείται ότι είναι καταδικαστέο αυτό, ακόμη και ως άτυχη στιγμή. Γιατί εμείς προάγουμε το κρέας σε άλλο επίπεδο και δε μπορεί να αμαυρώνει τον κλάδο ένας συνάδελφος, έστω και σε μία άτυχη στιγμή. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι κρεοπώλες είναι έτσι. Όλοι την ημέρα συζητάμε μεταξύ μας και ανησυχούμε γιατί αυτή πλανάτε η σκιά για όλους μας».

Featured Image

Σε ότι αφορά την έκβαση της υπόθεσης ο κ. Ρίζος πρόσθεσε πως «εχουμε εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μέσα από εκεί θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Εμείς είμαστε ένα σωματείο με ρόλο να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες, να δίνει γνώση στους συναδέλφους μέχρι εκεί». Κατέληξε δε, λέγοντας πως «το κρεοπωλείο της γειτονιάς παραμένει να είναι το σημείο όπου ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί ποιοτικό, νόστιμο και υγιεινό κρέας».

Αξίζει τέλος να υπενθυμιστεί ότι τις προηγούμενες ημέρες η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από ενέργειες που διενήργησε είχε προχωρήσει στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος από τρία κρεοπωλεία της πόλης μας, καθώς είχαν κριθεί ακατάλληλα.

newsroom onlarissa.gr

Featured Image