Περίπου 650.000 αγρότες ξεκίνησαν από 1η Μαρτίου να υποβάλουν την ενιαία αίτηση για άμεση ενίσχυση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΓΠ) για το 2023, η οποία έχει συνολικό ποσό 4.875 εκατ. ευρώ, στην Ισπανία.

Αυτές οι ενισχύσεις, που αντιστοιχούν στην πρώτη χρονιά στην οποία εφαρμόζεται το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ΚΓΠ 2023-2027 , μπορούν να καταβληθούν με τη μορφή προκαταβολών από τις 16 Οκτωβρίου και να συμπληρώσουν το υπόλοιπο από την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Featured Image

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 3 μήνες και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου, χωρίς οι κανονισμοί να προβλέπουν πιθανές παρατάσεις για αυτήν την εκστρατεία. Μόλις λήξει αυτή η περίοδος, οι αγρότες μπορούν να υποβάλουν μια τροποποίηση στην αίτησή τους, μεταξύ 1ης και 15ης Ιουνίου, στην οποία μπορούν να αναφέρουν τις πιθανές αλλαγές που έχουν συμβεί στο σχέδιο φύτευσης τους. Σε κάθε περίπτωση, εάν οι διοικητικοί και εποπτικοί έλεγχοι εντοπίσουν τυχόν λανθασμένες πληροφορίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να προσαρμόσουν τα αιτήματά τους έως τις 31 Αυγούστου, χωρίς να υποστούν καμία ποινή.

Όπως και σε προηγούμενες εκστρατείες, η ενιαία αίτηση πρέπει να απευθύνεται στην αρμόδια αρχή της αυτόνομης κοινότητας στην οποία βρίσκεται το αγρόκτημα ή το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του. Και σε περίπτωση που δεν έχει επιφάνεια, θα παρουσιαστεί στην αυτόνομη κοινότητα στην οποία βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός ζώων.

Featured Image