Τα υπέρογκα κόστη παραγωγής που απέτρεψαν πολλούς κτηνοτρόφους από το να διατηρήσουν το ζωικό τους κεφάλαιο και να μην κρατήσουν ζώα για το Πάσχα, λόγω και του ακριβού γάλακτος, σε συνδυασμό με τις εξαγωγές σε χώρες που γιόρτασαν ήδη το Πάσχα των Καθολικών έχουν φέρει νέα δεδομένα στην αγορά.

Όπως μάλιστα αναφέρουν στο Agronewsbomb, κτηνοτρόφοι από τη βόρεια Ελλάδα, υπάρχει ήδη έλλειψη καθώς το κοινό ζητάει ντόπιο αρνί. Η έλλειψη έχει ανεβάσει περαιτέρω και τις τιμές, που για τα καλά αρνιά, βρίσκονται στα 8,9 ακόμα και 10 ευρώ το κιλό.

Στο κρεοπωλείο η τιμή είναι πάνω από 11 με 12 ευρώ το κιλό και ο καταναλωτής θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα από πέρσι.

Featured Image

Τις προηγούμενες ημέρες οι περισσότερες σφαγές αφορούσαν τιμές γύρω στα 7 με 7,5 ευρώ το κιλό στον παραγωγό για το αρνί και λίγο ίσως παραπάνω για το κατσίκι, καθώς η πρωτοβουλία για ένταξη του αμνοεριφίου στο καλάθι έχει πιέσει τις τιμές.

Όπως δήλωσε επ’ αυτού και ο κτηνοτρόφος Θωμάς Στεριάτος από την Αιτωλοακαρνανία, μάλλον πρέπει να χει πέσει πολύ ξένο προϊόν στην αγορά, λένε οι μεσίτες και οι τιμές στο σούπερ μάρκετ ακολουθούν πτωτική πορεία. Ο ίδιος μας εξήγησε πως η παραγωγή και η προετοιμασία που πρέπει να κάνει κάθε μονάδα για να έχει έτοιμα αρνιά για το Πάσχα είναι πολύπλοκη και δεν ετοιμάζονται τα αρνάκια με το πάτημα ενός κουμπιού. Σύμφωνα με τον κ. Στεριάτο του χρόνου τα ντόπια αμνοερίφια θα είναι ακόμα πιο λίγα από πέρσι καθώς οι μονάδες είναι σε αδιέξοδο λόγω του αυξανόμενου κόστους παραγωγής.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image