Άνοιξαν οι κάλπες και η ψηφοφορία προχωρά χωρίς προβλήματα σε όλη τη χώρα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που τόσα προβλήματα αντιμετώπισαν την προηγούμενη τετραετία.

Το κυβερνών κόμμα, η ΝΔ, είχε λάβει ποσοστό 42% στον αγροτικό κόσμο στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, αρκετά υψηλό δηλαδή, κυρίως ως απότοκο του νόμου Κατρούγκαλου, που οδήγησε σε σύνδεση των εισφορών τους με το καθαρό εισόδημα, αλλά και της τραγικής κατάστασης στην κτηνοτροφία, με το γάλα στα αζήτητα και τις τιμές στα τάρταρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, που σημειωτέον ως κυβέρνηση τα είχε πάει πολύ καλά σε θέματα διαχείρισης επιδοτήσεων και πληρωμών, είχε λάβει στους αγρότες 26%, ενώ ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ με 10%, ΚΚΕ 5%, ΧΑ 7%, Ελληνική Λύση 3%, Μέρα25 1% και λοιπά κόμματα 5%.

Featured Image

Τα δεδομένα σήμερα είναι εντελώς διαφορετικά. Με εξαίρεση την κατάσταση με τις τιμές στο γάλα, δεν έχει βελτιωθεί κάτι στον αγροτικό τομέα την περασμένη τετραετία. Τουναντίον θα λέγαμε, έχουν πάει πίσω οι πληρωμές, το κόστος παραγωγής έχει ανέβει τρελά, οι αποζημιώσεις δεν δίνονται με δίκαιο τρόπο και γενικά υπάρχει μια τεράστια δυσαρέσκεια, η οποία μένει να δούμε αν θα φανεί και στην… κάλπη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image