Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Πύργου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αγρότες για εκπρόθεσμη καταβολή τιμολογίων και δηλώσεων.

Όπως τόνισε ο Θανάσης Βομπίρης, πρόεδρος της ΟΑΣΗ, σε πολλές οικογένειες αγροτών έχουν έρθει δύο και τέσσερα ειδοποιητήρια για πρόστιμο, τα οποία φυσικά δεν μπορούν να πληρωθούν, αφού πολλοί αγρότες δεν έχουν εισόδημα, με τα προϊόντα τους να πωλούνται κάτω του κόστους.

Οι παραγωγοί που έχουν πρόβλημα είναι δεκάδες, τόνισε ο κ. Βομπίρης που είχε επαφή και συζήτηση χθες με τον διευθυντή της ΔΟΥ κ. Παναγιωτίδη και την κα Καραγιαννίδου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και που είναι ένας ακόμη βραχνάς για τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας.

Featured Image

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, o κ. Βομπίρης τόνισε μάλιστα ότι και σε άλλες περιοχές έχει υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα, όπως στο Αγρίνιο και όχι μόνο σε αγρότες, αλλά και σε επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ τόνισε στην εφημ. «Πατρίς»: «Εδώ και δύο μήνες περίπου, έχουν ξεκινήσει να έρχονται κάποια πρόστιμα σε πολλούς αγρότες και όχι μόνο, αλλά και σε συνταξιούχους και σε επαγγελματίες, από τη ΔΟΥ Πύργου, για το 2017, για εκπρόθεσμη καταβολή τιμολογίων και δηλώσεων. Σε μερικούς μάλιστα έχουν έρθει 2 και 4 ειδοποιητήρια και είναι ένα κόστος δυσβάσταχτο για μας από τη στιγμή που πολλοί δεν έχουμε ούτε καν κάποιο εισόδημα. Όλα τα προϊόντα μας πωλούνται κάτω του κόστους και η κυβέρνηση ψάχνει από το 16, το 17 και το 18 και στέλνει πρόστιμα στον κόσμο για να μαζέψει χρήματα, ζητάει δηλαδή χαράτσια από τον κόσμο. Δεν κλέψαμε κάτι, απλά ένα τιμολόγιο πήγε εκπρόθεσμα, περίπου μετά από ένα μήνα.

Να κοιτάξει η πολιτεία να μαζέψει από αλλού χρήματα, από εκεί που χαρίζει εκατομμύρια και να παραγραφούν όλα αυτά τα πρόστιμα, με μία συνολική ρύθμιση. Εμείς θα είμαστε συνέχεια εδώ, η σημερινή ήταν μία συμβολική επίσκεψη στη ΔΟΥ Πύργου, θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, δεν θα κάνουμε πίσω, γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε αυτά τα ποσά. Ακόμη δεν έχουμε κλείσει κάποιο νέο ραντεβού, απλώς ο διευθυντής μας είπε όποτε μπορούμε να του πάμε ένα ψήφισμα, ένα έγγραφο, το οποίο θα το στείλει μετά στα κεντρικά γραφεία. Εμείς όμως δεν θα κάνουμε μόνο αυτό, θα κάνουμε και ότι άλλο χρειαστεί για να βρούμε το δίκιο μας».

Featured Image