Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει η τακτική μείωσης των τιμών.

Βλέποντας τους τζίρους στο ράφι να πέφτουν και έχοντας επωμιστεί μεγάλα κόστη ενέργειας, αρκετοί γαλατάδες αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων. Και ποιος είναι ο ασφαλέστερος; Να κόψουν από τον κτηνοτρόφο που εργάζεται χωρίς άδεια για 365 ημέρες το χρόνο.

Οι πληροφορίες του Agronewsbomb θέλουν κάποιους γαλατάδες να απειλούν τον περασμένο μήνα ευθέως συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους ότι αν δεν συμφωνήσουν σε μείωση τιμολογίων αρχής γενομένης από τον τρέχοντα Απρίλιο, θα φέρουν γάλα από το εξωτερικό.

Featured Image

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τρεις τουλάχιστον γαλατάδες έως ώρας έχουν ανακοινώσει μείωση τιμών. Μια μείωση τιμών, που είχαν προαναγγείλει για όσους γνωρίζουν εδώ και ένα οκτάμηνο περίπου.

Οι κτηνοτρόφοι μην έχοντας άλλο τρόπο να απαντήσουν στρέφονται σε ανταγωνιστές μήπως και εξασφαλίσουν κάποια καλύτερη συμφωνία. Όλα αυτά ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν ο ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντάς κόμπαζε ότι οι εξαγωγές της Φέτας κάνουν ρεκόρ. Αφού κάνουν ρεκόρ Υπουργέ, γιατί πέφτει η τιμή στην πρώτη ύλη, είναι το εύλογο ερώτημα των κτηνοτρόφων. Είναι ελεύθερη αγορά και δεν μπορούμε να παρέμβουμε θα μπορούσε κάλλιστα να απαντήσει ο ΥπΑΑΤ, παραβλέποντας όσα έγιναν το Πάσχα με τις παρεμβάσεις του ΥπΑΝ στο θέμα της τιμής των αμνοεριφίων, με πάντοτε ριγμένους τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και ο κτηνοτρόφος οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του έμπορα ώστε να μάθουμε όλοι, οι καταναλωτές τι θα τρώνε από που θα είναι προέλευση το γάλα. Μόνο ίσως αυτό φοβούνται οι έμποροι, φαίνεται επίσης η αναγκαιότητα του συμβολαίου κάθε χρόνο και να αναγράφεται η τιμή για όλη τη σεζόν , χωρίς συμβόλαιο όχι γάλα