Στα «τυφλά» κινούνται όσοι θέλουν να ενταχθούν στο επόμενο πρόγραμμα νέων αγροτών.

Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα κριτήρια βαθμολογίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι περισσότεροι μελετητές να ενημερώσουν με λεπτομέρεια τους υποψήφιους προς ένταξη στο επόμενο πρόγραμμα νέων αγροτών, γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά χιλιάδες υποψηφίους που αναμένεται να αιτηθούν ένταξη στην επόμενη προκήρυξη του προγράμματος νέων αγροτών και θα μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/1984.

Σε λίγες μέρες θα πρέπει να δηλωθούν οι καλλιέργειες βάσει των οποίων θα συνταχθούν τα επιχειρηματικά σχέδια στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των υποψηφίων έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Για να δηλωθούν οι καλλιέργειες αυτές θα πρέπει να υπάρχουν παραστατικά ιδιοκτησίας (τίτλοι κυριότητας ή ενοικιαστήρια) τα οποία όμως πρέπει να έχουν συνταχθεί και κατατεθεί μέχρι τέλη Μαΐου στην ΑΑΔΕ, ώστε να είναι αποδεκτά στο ΟΣΔΕ, διαφορετικά θα πρέπει να γίνουν με τα σχετικά πρόστιμα που θα επιβάλει η ΑΑΔΕ.

Featured Image

Στα βαθμολογικά κριτήρια θα υπάρχουν το εκπαιδευτικό επίπεδο των παραγωγών, το μέγεθος της εκμετάλλευσης, βαθμολογούμενες επενδύσεις, ποσοστό ιδιοκτησίας και άλλα. Εκτός αυτών, η κάθε περιφέρεια καλείται να πριμοδοτήσει επιπλέον κατηγορίες καλλιεργειών ή εκτροφών οι οποίες θεωρεί αυτή ότι χρήζουν προώθησης.

Πάντως με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε τα οριστικά κριτήρια βαθμολογίας μέχρι και τα μέσα Μαΐου, ωστόσο αν και εφόσον αυτά δημοσιευθούν στη «Διαύγεια» θα είναι πιο εύκολο για τους μελετητές να κατευθύνουν τους παραγωγούς ορθά και να αποφύγουν αυτοί περιττά έξοδα.

Λίγο υπομονή ακόμα…

Πηγή: insider.gr

Featured Image