Η ασυδοσία στην αγορά σε βάρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων καλά κρατεί με το κράτος και την επίσημη πολιτεία, θεατές.

Δυσάρεστα είναι τα νέα από την ελληνική ύπαιθρο που οδηγείται σε εγκατάλειψη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, από έμπειρους κτηνοτρόφους και συγκεκριμένα αιγοπροβατοτρόφους, ειδοποιήθηκαν σήμερα από εταιρεία που τους παίρνει το γάλα εδώ και πολλά χρόνια πως στα τιμολόγια του Απριλίου θα ισχύσει μείωση κατά 5 λεπτά στην τιμή παραγωγού.

Featured Image

Όπως αναφέρει ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος που έχουμε και τα στοιχεία του “το χωριό μας πριν λίγα χρόνια είχε 16.000 αιγοπρόβατα και σήμερα ούτε 1.000. Με έκπληξη μάθαμε σήμερα πως σε πιο μικρά τονάζ (κάτω των 60 τόνων) θα εφαρμοστεί μείωση στο πρόβειο 5 λεπτά στην τιμή που θα εισπράξουμε για τον Απρίλιο. Πρόκειται για την δεύτερη μείωση, καθώς ξεκινήσαμε από τα 1,55, μετά πήγαμε στα 1,52 και τώρα στα 1,47 ή 1,48 όπως μας είπαν. Είμαστε έξαλλοι καθώς οι ζωοτροφές την ίδια ώρα δεν έχουν πέσει. Το φύραμα έπεσε μόλις 1 λεπτό, το καλαμπόκι 5-6 λεπτά, αλλά η σόγια είναι στα ύψη. Με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία σε λίγα έτη από σήμερα. Πρέπει να μπει τάξη στη Φέτα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image