Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και την καινούργια διοίκηση της ΠΕΦΑΣΥ. Ως είθισται κάθε χρόνο πριν την έναρξη των καινούριων δηλώσω καλλιέργειας ΟΣΔΕ 23 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦΑΣΥ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και στελέχη του οργανισμού. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το σύνδεσμο για τα εξής:

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία επικαιροποίηση των στοιχείων των πιστοποιημένων κέντρων υποδοχής δηλώσεων ούτως ώστε να είναι έτοιμα για την έναρξη του ΟΣΔΕ

Διενεργούνται συντονισμένες προσπάθειες από όλον τον οργανισμό καθώς και τους εξωτερικούς συνεργάτες του ούτως ώστε η νέα δήλωση καλλιέργειας να είναι έτοιμη στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περί τα τέλη του μήνα.

Featured Image

Από τη νέα χρονιά γίνεται προσπάθεια μείωσης της γραφειοκρατίας των απαραίτητων εγγράφων και δικαιολογητικών που επισυνάπτονται για την αίτηση ούτως ώστε να φτιαχτεί μία ευέλικτη και φιλική αίτηση προς όλους τους εμπλεκόμενους.

Εισάγονται νέες τεχνικές παρακολούθησης Monitoring σε όλο το εύρος της επικρατείας οι οποίες θα λειτουργούν υποβοηθητικά προς τον παραγωγό και όχι τιμωρητικά με σκοπό την διευκόλυνση των διαδικασιών της αίτησης και την αποφυγή απώλειας ενισχύσεων.

Τέλος εισάγονται νέες καινοτόμες εφαρμογές που θα υποβοηθήσουν τις διαδικασίες καθώς και την εφαρμογή των οικολογικών σχημάτων όπως το εργαλείο FAST που θα υποβοηθήσει τους παραγωγούς χωρίς κόστος να καταχωρούν στοιχεία που είναι αναγκαία για τους ελέγχους των εδαφολογικών υποβάθρων των εκμεταλλεύσεων για κάθε αγροτεμάχιο που απαιτείται.

Featured Image