Featured Image

Λίγα τα τρακτέρ, πολλοί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Η ομάδα του Agronewsbomb σας μεταφέρει σε ζωντανό χρόνο την εικόνα από την πλατεία Βάθης και το Παναγροτικό Συλλαλητήριο. Σταθμευμένα τρακτέρ, συγκρατημένου αριθμού βρίσκονται στη πλατεία Βάθης ενώ σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες που φαίνεται ότι μαζικά διάλεξαν την κάθοδο με λεωφορείο.

Ο στόχος φαίνεται να έχει επιτευχθεί από την αρχική προσέλευση, καθώς υπάρχει μαζικότητα στο Συλλαλητήριο, δεδομένων των συνθηκών.

Οι “δεδομένες συνθήκες” στις οποίες αναφερόμαστε είναι κατά κύριο λόγο ότι παρά την αγανάκτηση, αρκετοί αγρότες φαίνεται να έμειναν “πίσω”, καθώς είναι καυτή περίοδος για πολλές καλλιέργειες αλλά και τη κτηνοτροφία. Επίσης, η εκτόξευση των τιμών στο πετρέλαιο και τη βενζίνη φάνηκε να είναι αποτρεπτικοί παράγοντες στον ερχομό αρκετών αγροτών.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ, οι αγρότες που ήρθαν στο Συλλαλητήριο δεν εκφράστηκαν στο σύνολό τους με “λόγια κατανόησης” για τους συναδέλφους τους που δεν προσήλθαν. Αντίθετα, τους μέμφονται για αδιαφορία, ωχαδερφισμό και -από κάποιους- ακούστηκαν και μομφές σχετικά με αγρότες-πριγκίπισσες που περίμεναν “ειδική πρόσκληση”.

Featured Image

Πάντως, το κλίμα είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των παρευρισκομένων ενωτικό και αγωνιστικό.

Αποκλειστικές μας πληροφορίες μιλάνε για δια ζώσης “απάντηση” του ΥπΑΑΤ, κ.Γεωργαντά, στους αγρότες-αγωνιστές που η ακρίβεια και οι συγκυρίες τους έχουν “γονατίσει”.

Είμαστε εδώ και στηρίζουμε αγρότες και κτηνοτρόφους που ελπίζουμε να μην σταματήσουν εδώ τον αγώνα τους, εάν πάρουν μονάχα ένα πινάκιο φακής σήμερα, αλλά να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Agrogata