Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb είναι ζήτημα αν κάποιες περιφέρειες θα πάρουν βιολογικά και αυτόχθονες πριν τα Χριστούγεννα αφού στον ΟΠΕΚΕΠΕ επικρατεί ένα μπάχαλο και το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο. Την Παρασκευή μπήκαν σε ελάχιστους αγρότες χρήματα για τα νιτρικά, αλλά όσοι δεν πληρώθηκαν είναι το 90%. Και στα νιτρικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν πάρα πολλοί κομμένοι αγρότες σε πολλούς νομούς της χώρας. Κατά τα άλλα από το ΥΠΑΑΤ διατείνονται ότι όλα πάνε καλά.

Η ανακοίνωση

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των παραγωγών, της πληρωμής της προκαταβολής των Αγροπεριβαλλοντικων Ενισχύσεων έτους 2022 μετά την εκκαθάριση των φακέλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρώτα πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της μείωσης της Νιτρορύπανσης της περιοχής Θεσσαλίας και του παραδοσιακού Ελαιώνας της Αμφισσας και καταβλήθηκαν τα πρώτα 27,5εκ ευρώ.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Οι δικαιούχοι των Μέτρων 10 και 11 (Βιολογική Γεωργία , Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία , Κομφουζιο , Αμπελώνας Θήρας κλπ) μπορούν να βλέπουν το ποσό πληρωμής τους που έχει υπολογιστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr .
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διαδικασία της πληρωμής της προκαταβολής να γίνει, όπως κάθε χρονιά, στις αρχές Δεκεμβρίου.
Η μεταρρύθμιση της μεταφοράς όλων των πληρωμών στο gov.gr συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και της Εξισωτικής Αποζημίωσης πριν τις γιορτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ