«Οι δοκιμασίες για τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, που περιήλθε σε δυσχερή θέση μετά τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη από τις πλημμύρες Daniel και Elias, δεν έχουν τελειωμό, καθώς νέα προβλήματα ενσκήπτουν σε πολλές καλλιέργειες λόγω των καιρικών συνθηκών. Στην κατάσταση αυτή έχουν βρεθεί και παραγωγοί στον Τύρναβο, όπου παρατηρούνται φαινόμενα καρπόπτωσης ή ακαρπίας σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τους παραγωγούς, η πολιτεία οφείλει να τείνει ευήκοον ους και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξης τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή με την οποία συνηγορεί σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου Τυρνάβου, κ. Αστέριου Τσικριτσή, για το πρόβλημα ακαρπίας σε όλες τις ποικιλίες αμπέλου και στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής –αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια-, αλλά και της καρπόπτωσης στην καλλιέργεια της αχλαδιάς.

Featured Image

Ο Δήμος Τυρνάβου με επιστολή του ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει για την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για τη διενέργεια επιτόπιων αυτοψιών, προκειμένου να διαπιστωθεί εγκαίρως το μέγεθος της ζημιάς στις καλλιέργειες και την οικονομική στήριξη των αγροτών.

Καταλήγοντας στην Αναφορά του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά «την αξιολόγηση και την ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Τυρνάβου και την ενημέρωσή μου επ’ αυτού».

Featured Image