Προεκλογικό πυροτέχνημα αποδείχθηκε το δήθεν άνοιγμα του ΟΣΔΕ.

Ανησυχία επικρατεί στα ΚΥΔ σχετικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αλλά και συνάμα εφησυχασμός στις τάξεις των παραγωγών, οι οποίοι όμως ακόμα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι με τους ρυθμούς που προχωράνε τα πράγματα, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν ότι στη διαχειριστική του ΥπΑΑΤ πριν τις εκλογές έγινε μια τεχνική σύσκεψη αναφορικά με τα οικολογικά σχήματα και τη νέα ΚΑΠ, όπου όμως δεν κατέληξε κάπου, αν και όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες ένα γραφείο στο ΥπΑΑΤ θα επιφορτιστεί με το δύσκολο αυτό ζήτημα. Την ίδια ώρα όπως σημείωναν στο Agronewsbomb έμπειροι κύκλοι μελετητών, σήμερα έχει 24 ο μήνας και το ΟΣΔΕ, απλά δεν λειτουργεί. Αυτό που είναι εφικτό (από την αρχή της χρονιάς) είναι η λήψη κωδικού δήλωσης από πλευράς παραγωγού-ΚΥΔ για την εκάστοτε δήλωση. Μέχρις εκεί όμως καθώς ελλείψει γνώσης από τους ανθρώπους των ΚΥΔ για το τι θα ισχύσει με τη νέα ΚΑΠ και ειδικά τα οικολογικά σχήματα, όλα παραμένουν κολλημένα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε προσωρινή δήλωση.

Featured Image

Έμπειροι γνώστες του ΟΣΔΕ τόνιζαν με νόημα, ότι με τους ρυθμούς που κινούνται τα πράγματα, δεν αποκλείεται να δούμε το ΟΣΔΕ να καθίσταται πλήρως λειτουργικό, σε 20 μέρες με 1 μήνα από σήμερα, δηλαδή πριν τις νέες κάλπες. Σημειωτέον ότι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των ΚΥΔ δεν ήξεραν και ποια ΚΥΔ είναι πιστοποιημένα για να κάνουν δήλωση, άρα για ποιό άνοιγμα ΟΣΔΕ επιχειρηματολογούν κάποιοι;

Απαντήσεις επί της διαδικασίας αναμένεται να δοθούν αρμοδίως στις συσκέψεις τις ενημερωτικές που οργανώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις επόμενες ημέρες στην επαρχία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image