Τι αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες από παραγωγούς που έχουν ήδη έλθει σε επαφή με το εμπόριο.

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες το μάζεμα της ελιάς Καλαμών, που φέτος έχει μια μείωση παραγωγής σε σχέση με πέρσι κατά 60 με 70% ή για τη ΔΟΕΠΕΛ στο 50%. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ενώ ακόμα και ο Συνεταιρισμός Στυλίδας που ανακοίνωσε πως αρχίζει παραλαβές, θα ανακοινώσει τιμή το επόμενο διάστημα.

Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος του καρπού που θα μαζευτεί θα καταλήξει για ελαιοποίηση, λόγω… τιμής ελαιολάδου, οι τιμές, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, προσανατολίζονται να ξεκινήσουν με τιμές για το 200άρι της Καλαμών, το λιγότερο στα 1,60 με 1,70 ευρώ το κιλό, μήπως και δελεάσουν τους αγρότες να δώσουν το προϊόν τους από το χωράφι. Πέρσι, η τιμή ήταν στα 1,10 με 1,20 για το 200άρι, αλλά φέτος θα ανεβεί και μάλιστα πολύ λόγω ακαρπίας και έλλειψης αποθεμάτων στο εμπόριο.

Featured Image

Όσον αφορά τις περσινές, που είναι σε κάδες, οι τιμές που προσφέρονται σε παραγωγούς είναι για τα 200 κομμάτια στα 1,80 ευρώ το κιλό. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ελαιοτριβεία ήδη αγοράζουν και ελιές σκούπα και αδιαλόγιστες με τιμές έως και 1,50 ευρώ το κιλό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image