Φουντώνει το εμπορικό ενδιαφέρον για το ελάχιστο κελυφωτό φιστίκι, που υπάρχει στην ελληνική αγορά, λόγω της παρενιαυτοφορίας, αλλά και των ζημιών-απωλειών από τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, από τα 10,60 που προσφέρονταν πριν ένα μήνα περίπου στους αγρότες για το κελυφωτό φιστίκι, έχουμε πάει ένα βήμα… παραπάνω, με τιμές για το ανοιχτό προϊόν ήδη στα 11 ευρώ ανά κιλό και στα 9-10 ευρώ για το κλειστό.

Όπως λένε παραγωγοί κελυφωτού φιστικιού από τα Μέγαρα αλλά και από την Φθιώτιδα, από τις βροχές του προηγούμενου διαστήματος, δεν λείπουν και απώλειες στην παραγωγή.

Featured Image

Τι γίνεται με καρύδια, αμύγδαλα

Σύμφωνα με τον παραγωγό κ. Θόδωρο Εφραιμίδη: “η αγορά δείχνει ενδιαφέρον από νωρίς. Πουλήσαμε πριν από έξι μέρες καρύδια περσινά στα 3,40 ευρώ το κιλό, που ως τιμή, θεωρείται και είναι ικανοποιητική. Λόγω των καταστροφών σε Λάρισα, Τρίκαλα, η παραγωγή θα είναι μειωμένη, ως αποτέλεσμα και των επιβαρύνσεων, που έφεραν και προκάλεσαν οι βροχές στα Τσάντλερ κατά την καρπόδεση, που η παραγωγή ήταν ήδη μειωμένη άνω του 30% σχεδόν σε όλη τη χώρα. Κατά συνέπεια φέτος, θα έχουμε υψηλές τιμές. Επίσης, πρέπει να πούμε πως οι καταναλωτές αποφεύγουν τα ρουμάνικα καθώς θεωρούν πως λόγω πολέμου έχουν επηρεαστεί, οπότε συζητάμε για πάνω από 3,80 ευρώ για την φετινή παραγωγή. Εμείς ως ομάδα παραγωγών Καρποί Ολύμπου, θέλουμε να κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση για όποιον ενδιαφέρεται για το προϊόν μας, που θα έχει πιστοποίηση global gap”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image