Featured Image

Η έκθεση “Crop Spraying Drones Market – Forecasts from 2023 to 2028”.

Η αγορά drones ψεκασμού καλλιεργειών είχε μέγεθος 1,39 δις δολάρια ΗΠΑ το 2021 και αναμένεται να επιτύχει μια αξιοσημείωτη αύξηση 35,79% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, φθάνοντας σε συνολικό μέγεθος αγοράς 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ μέχρι το 2028.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ψεκασμού καλλιεργειών, γνωστά και ως μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή φυτοφαρμάκων εντός των γεωργικών αγρών, με το σχεδιασμό τους να αποσκοπεί στη βελτίωση της συνολικής γεωργικής απόδοσης, της απόδοσης των καλλιεργειών και της παρακολούθησης της ανάπτυξης. Επιπλέον, αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν αισθητήρες και προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης για να παρέχουν στους αγρότες λεπτομερείς πληροφορίες για τα χωράφια τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επιφέρει σημαντικό μετασχηματισμό στον τομέα της γεωργίας ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την κερδοφορία. Η αγορά των drones ψεκασμού καλλιεργειών παρουσιάζει ανάπτυξη λόγω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες των φυτοφαρμάκων στο περιβάλλον και την ανθρώπινη ευημερία είναι ένας βασικός παράγοντας που τροφοδοτεί την ανάγκη για drones ψεκασμού καλλιεργειών.

Αύξηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν διάφορες ασθένειες όπως είναι το μελάνωμα και ο καρκίνος του δέρματος. Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες έχουν αποκτήσει δυναμική, με στόχο την ενσωμάτωση της τεχνολογίας drone στη γεωργία και την ενίσχυση της ανάπτυξης της αγοράς των drone ψεκασμού καλλιεργειών. Έχουν εισαχθεί διάφορα προγράμματα και επιχορηγήσεις για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης των drones στις γεωργικές πρακτικές. Ως παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2022, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιχορηγήσεις ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που διανεμήθηκαν σε επτά πανεπιστήμια για έρευνα, εκπαίδευση και εκπαίδευση με drone για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Αύξηση του αριθμού των καταχωρίσεων drone και της απόδοσης των επενδύσεων (ROI)

Η αξιοσημείωτη αύξηση των καταχωρίσεων drone παίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της γεωργικής βιομηχανίας, ιδίως στον κλάδο των drone για τον ψεκασμό καλλιεργειών. Τα drones έχουν φέρει επανάσταση στη γεωργία προσφέροντας οικονομικά αποδοτικές και αποτελεσματικές λύσεις για τον ψεκασμό καλλιεργειών. Με την αύξηση του αριθμού των καταχωρίσεων drone, όλο και περισσότεροι αγρότες και γεωργικές επιχειρήσεις υιοθετούν αυτή την τεχνολογία.

Featured Image

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν επιφέρει σημαντικό μετασχηματισμό στον τομέα της γεωργίας ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, μειώνοντας το κόστος και αυξάνοντας την κερδοφορία. Η αγορά των drones ψεκασμού καλλιεργειών παρουσιάζει ανάπτυξη λόγω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης σχετικά με τις συνέπειες των φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το 2023, ο συνολικός αριθμός των καταχωρίσεων drone στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου 3.52.222 χιλιάδες μονάδες για πτήσεις αναψυχής και περίπου 5.06.635 χιλιάδες μονάδες για εμπορικούς σκοπούς. Η αυξανόμενη υιοθέτηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν αποτελεί μόνο μια αυξανόμενη τάση, αλλά και μια λύση για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στη γεωργία. Έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν ότι η χρήση γεωργικών drones ωφελεί σημαντικά τους προϋπολογισμούς των αγροτών. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ομοσπονδία Αγροτικών Γραφείων, ο μέσος Αμερικανός αγρότης που χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη βιώνει μια απόδοση της επένδυσης 12 δολάρια ανά στρέμμα για το καλαμπόκι και 2 έως 3 δολάρια ανά στρέμμα για τη σόγια και το σιτάρι.

Η αγορά drone ψεκασμού καλλιεργειών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξάνεται σταθερά

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ιδιοκτήτες μεγάλων γεωργικών εκμεταλλεύσεων χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία, καθώς βοηθά στη γεωργία ακριβείας και στην αυξανόμενη συμμετοχή της νέας τεχνολογίας στη γεωργία. Επιπλέον, η αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη για τη βελτίωση της γεωργικής παραγωγής της χώρας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που βοηθούν την ανάπτυξη της αγοράς drones ψεκασμού καλλιεργειών.

Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2023, το Central State University έλαβε περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας (NIFA), η χρηματοδότηση κατανέμεται για τη μελέτη τριών κύριων γεωργικών θεμάτων. Σε αυτό, 5.98.814 δολάρια ΗΠΑ θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της έρευνας για την εκπαιδευτική ικανότητα μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων, την ανάπτυξη νέων μαθημάτων και την παροχή πρακτικού διδακτικού υλικού.

Αύξηση των λανσαρισμάτων προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι αυξανόμενες λανσαρίσματα προϊόντων στην αγορά ωθούν την αγορά drones ψεκασμού καλλιεργειών σε ανοδική κατεύθυνση. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2022, η Eavision, μια εταιρεία με εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στη Silicon Valley, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στο Suzhou, στην Κίνα, λάνσαρε ένα νέο προϊόν με την ονομασία EA-30X, πρόκειται για ένα έξυπνο drone ψεκασμού γεωργικών καλλιεργειών που σχεδιάστηκε από τον ιταλικό κατασκευαστή ειδών φροντίδας Pininfarina. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα είναι πολύ χρήσιμο σε λοφώδεις και ορεινές περιοχές και στην προστασία των καλλιεργειών. Ως εκ τούτου, ένα τέτοιο έξυπνο προϊόν που δρομολογείται προκειμένου να προωθηθεί η γεωργία με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας βοηθά την ανάπτυξη της βιομηχανίας των drone ψεκασμού καλλιεργειών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

Πηγή: globenewswire.com