Πίσω έχει πάει χρονικά η αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, που είχε κάνει μάλιστα σημαία η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά και κατά τους πρώτους μήνες της νέας θητείας της.

Πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν ότι οι δυσκολίες στην αλλαγή του κατά τα άλλα αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το πολιτικό κόστος που θα αναλάβει η κυβέρνηση, καθώς είναι σαφές πως αν συμπεριληφθούν και νέοι κίνδυνοι και κατηγορίες ασφαλίσεων, θα απαιτηθούν πολλά περισσότερα χρήματα από όσα τα τελευταία χρόνια διαθέτει ο ΕΛΓΑ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση έχει κάνει προσπάθειες να διευρύνει τον αριθμό των παραγωγών που θα εισφέρουν στον οργανισμό, όπως είναι τα θερμοκήπια, οι ψαράδες και οι χοιροτρόφοι, όμως όλοι αντδρούν.

«Στον νέο κανονισμό για τον ΕΛΓΑ θα περιλαμβάνονται κίνδυνοι που μέχρι σήμερα δεν καλύπτονταν», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σύσκεψη με κτηνοτρόφους των Χανίων. «Ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ έρχεται με πνεύμα δικαιοσύνης να καλύψει όλα αυτά τα λάθη. Ό,τι απαιτηθεί στην πορεία των συζητήσεων για τον ΕΛΓΑ, η πόρτα μας είναι ορθάνοιχτη. Εδώ θα είμαστε να κάνουμε έναν κανονισμό σωστό», είπε χαρακτηριστικά. Στον νέο κανονισμό θα περιλαμβάνονται καλύψεις για πλημμύρα, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση, υπερβολικό ψύχος, κεραυνοί, κατολίσθηση, κίνδυνοι από άγρια ζώα.

Featured Image

Αυτό πάντως που πραγματικά ζητούν οι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι που βλέπουν χρόνια τώρα όλο τους ίδιους και τους ίδιους να λαμβάνουν αποζημιώσεις, είναι να υπάρχει δυνατότητα για 100% προαιρετικότητα στην ασφάλιση της παραγωγής, καθώς πολλοί παραγωγοί δεν θέλουν ούτε ένα ευρώ να δίνουν γιατί πολύ απλά όποτε χρειάστηκαν να αποζημιωθούν δεν πήραν χρήματα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image