Το Metric είναι η νέα ολλανδική ποικιλία αγγουριού της Sakata για φθινοπωρινές μεταφυτεύσεις που προσγειώνεται με υψηλές προσδοκίες μεταξύ των αγροτών ότι είναι «λαμπρή στην αντίσταση».

«Αυτό το σλόγκαν καθορίζει τέλεια την ποικιλία μας επειδή ενσωματώνει ένα ισχυρό πακέτο αντιστάσεων, όπως το ωίδιο, το CGMMV και τον ιό του Νέου Δελχί και, επιπλέον, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ένα από τα πιο λαμπερά φρούτα στην αγορά», εξήγησε ο Cecilio Fernández, επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης. αγγούρι από Sakata Seed Ibérica.

Το Metric είναι επίσης μια πολύ κερδοφόρα ποικιλία για τον αγρότη, αφού, προσθέτει ο Fernández, «μειώνει σημαντικά την εργασία και με το εργοστάσιο παραγωγής του επιτυγχάνει υψηλή παραγωγή, η οποία μεταφράζεται σε λιγότερο κόστος και μεγαλύτερα οφέλη». Αγρότες, τεχνικοί και μέσα ενημέρωσης που παρακολούθησαν την ημέρα εκτόξευσης στο Las Marinas τόνισαν τη θεαματική λάμψη που συνοδεύεται από ένα σκούρο χρώμα, τα φρούτα ομοιόμορφα σε σχήμα και μέγεθος και μια πολύ μικρή, σχεδόν ανεπαίσθητη ουλή από ύπερο. Η λάμψη σε αυτή την περίπτωση βοηθά στην ικανοποίηση της ζήτησης της αγοράς για παράταση της ωφέλιμης ζωής του φρούτου και εξάλειψη του προστατευτικού πλαστικού στη συσκευασία του αγγουριού. Τόνισαν επίσης την ασφάλεια που παρέχεται από την κατοχή ενός τέτοιου πλήρους πακέτου αντιστάσεων, που είναι ήσυχο για τον αγρότη: «στις συνήθεις αντιστάσεις του ωιδίου, των κίτρινων φλεβών και του κιτρίνισμα, ενσωματώνονται το CGMMV και το Νέο Δελχί, ασθένειες που βρίσκονται σε την ημερήσια διάταξη και ότι αποτελούν πρόβλημα και ανησυχία για τους αγγουροκαλλιεργητές», δήλωσε ο υπεύθυνος για την καλλιέργεια Sakata.

Το Metric, που συνεχίζει το έπος των αγγουριών που ονομάζονται από indie μουσικά γκρουπ, είναι μια ποικιλία κατάλληλη για φθινοπωρινές μεταφυτεύσεις, με απευθείας σπορά από τις 20 Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου, ανάλογα με τις περιοχές. Η κορύφωσή του εμφανίζεται το χειμώνα, όταν εμφανίζει το μέγιστο παραγωγικό δυναμικό του, συμπίπτοντας με την αναγέννηση του φυτού.

Featured Image

Μια ώθηση στην Ε&Α της Sakata για τα αγγούρια

Τον περασμένο Οκτώβριο, η πολυεθνική seed ανακοίνωσε την εξαγορά της Sana Seeds, μιας ολλανδικής εταιρείας που ειδικεύεται στην καλλιέργεια, παραγωγή και πώληση ποικιλιών αγγουριού υψηλής ποιότητας. «Αυτή η εξαγορά ανταποκρίνεται στη στρατηγική της Sakata να επενδύει πάντα στην καινοτομία με μακροπρόθεσμη εστίαση», εξήγησε ο Basile de Bary, Διευθύνων Σύμβουλος της Sakata EMEA. Η Sakata ενισχύει έτσι τη θέση της στις παγκόσμιες αγορές αγγουριού και συνεχίζει να αναπτύσσει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καλλιεργειών.

Πηγή: valenciafruits

Featured Image