Μια φάρμα στη Λάρισα, αγελάδες, ρομπότ και 3D κάμερες. Ναι, το project αυτό υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο Θωμάς Νότας είναι 33 ετών και έχει στα χέρια του μια ιδιαίτερη φάρμα.

Εκεί οι αγελάδες πηγαίνουν … μόνες τους για άρμεγμα, την δουλειά την κάνει ένα ρομποτικό σύστημα, ενώ σε live χρόνο καταγράφονται μια σειρά από δεδομένα που αφορούν το εκάστοτε ζώο.

Featured Image

Ο Θωμάς Νότας μιλά στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί αυτή η tech-φάρμα, αναφέρεται στις συνεργασίες που έχει κλείσει με εταιρίες σε Γαλλία, ΗΠΑ και Ολλανδία, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το αν υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες στο πεδίο που δραστηριοποιείται.
Πότε ξεκινήσατε την ενασχόληση σας με την φάρμα και πως προέκυψε αυτή η επαγγελματική σας δραστηριότητα;

Ξεκίνησα πριν 5 χρόνια όταν και κλήθηκα να την αναλάβω ως αποτέλεσμα φυσικής διαδοχής χωρίς ωστόσο να έχω την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο. Η φάρμα δημιουργήθηκε το 1988 από τον πατέρα μου και τον θείο μου και πάντοτε καινοτομούσε, ιδιαίτερα στη γενετική και στη διατροφή, αποτελώντας ορόσημο για τα ελληνικά δεδομένα. Φιλοξένησε το 1ο φεστιβάλ γαλλικής αγελαδοτροφίας και συνεχίζει να επενδύει στον τομέα της γενετικής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

https://tsobanis.gr/2023/11/19/%ce%b7-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%86%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85/
Featured Image