Η ψαλίδα τιμών μεταξύ συμβατικού και βιολογικού είναι πλέον ελάχιστη.

Ο κ. Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης, ελαιοπαραγωγός με βιολογική καλλιέργεια από τις Λουσακιές Κισσάμου τονίζει τα ακόλουθα στο Agronewsbomb: “σε μια εβδομάδα περίπου από σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσουμε το μάζεμα της ελιάς. Η παραγωγή φέτος εκτιμώ πως θα είναι στο 40% της περσινής. Γενικά στην Κρήτη η μείωση είναι μεγάλη και δεν αναμένονται πάνω από 40.000 τόνοι ελαιόλαδο, από 120.000 τόνους πέρσι. Προβλήματα από το δάκο κατά τόπους υπάρχουν, αλλά ιδίως σε μη φροντισμένα κτήματα. Ο δάκος ήταν σε έξαρση Σεπτέμβριο και είναι και τώρα και θέλει προσοχή. Οι τιμές στο βιολογικό ελαιόλαδο πλέον, εκεί που έχουν πάει οι τιμές του συμβατικού δεν έχουν πλέον μεγάλη απόκλιση. Έτσι πέρσι ήταν 20-30 λεπτά πάνω από το συμβατικό, ενώ παλιότερα ήταν έως και 1,80 ευρώ η διαφορά τιμής”.

Ο Γιάννης Λάγγης, πρόεδρος στον Συνεταιρισμό Μεταμόρφωσης τόνισε στο Agronewsbomb ότι: “εκεί που έχει φτάσει η τιμή στο συμβατικό προϊόν, έχει μειωθεί και η απόσταση τιμής με το βιολογικό ελαιόλαδο. Ειδικά για τη Λακωνία πάντως η τιμή στο βιολογικό ελαιόλαδο είναι 1 ευρώ περίπου πάνω από το συμβατικό”.

Featured Image

Τέλος, ο Σπύρος Βελμάχος, παραγωγός από τη Μεσσηνία δήλωσε στο Agronewsbomb ότι η διαφορά τιμής μεταξύ βιολογικού και συμβατικού στη Μεσσηνία είναι στα 40 με 50 λεπτά το κιλό.

Πάντως, η ελαιοσυγκομιδή σε περιοχές όπως της Μεταμόρφωσης Λακωνίας, θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες, με την παραγωγή μειωμένη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image