Μέτρο για το ψάρεμα έναντι αντιτίμου προκρίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας, Τάσος Χάλαρης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργο Στρατάκο, θα συστηθεί Μητρώο Άδειας.

Η έκδοση της συγκεκριμένης άδειας δεν θα είναι δωρεάν, αλλά θα κοστίζει έως και 15 ευρώ. Στην ουσία, με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται «χαράτσι» σε όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες, για κάτι που –ανέκαθεν στο ελληνικό κράτος– ήταν δωρεάν.

Το Μητρώο Άδειας θα αφορά όλους τους ερασιτέχνες αλιείς. Το κόστος θα είναι περίπου στα 10 – 15 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, ενώ, συζητείται να δοθεί η δυνατότητα τμηματικά για άδεια μικρότερης χρονικής διάρκειας, άρα και μικρότερου κόστους.

Δείτε σχετικό βίντεο

Featured Image

https://www.facebook.com/tasos.xalaris.9/videos/775884064522357

Το μητρώο θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα. Μία ακόμη αλλαγή είναι η ιχνηλασιμότητα. Αυτό το βήμα βρίσκεται σε στάδιο διεργασίας, ωστόσο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Οι ερασιτέχνες αλιείς που ψαρεύουν συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να καταχωρισθούν σε ηλεκτρονικό σύστημα και να καταγράφουν τα αλιεύματα εκείνων, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την πρόληψη της υπεραλίευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από sinidisi.gr

Featured Image