Η FrieslandCampina αύξησε την εγγυημένη τιμή για το συμβατικό αγελαδινό γάλα, κατά 1,25 ευρώ ανά 100 κιλά στα 42,25 ευρώ/100 κιλά, δηλαδή έδωσε αύξηση 12,5 λεπτά το κιλό.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, γίνεται από διάφορους κύκλους παιχνίδι προπαγάνδας με σκοπό τη μείωση των τιμών παραγωγού στο γάλα, αιγοπρόβειο και μη.

Το μέσο συσσωρευμένο ποσό για αυτό το είδος παραγωγής μέχρι στιγμής φέτος στον ολλανδικό συνεταιρισμό είναι 46,25 ευρώ ανά 100 κιλά γάλακτος FrieslandCampina.

Η εγγυημένη τιμή της FrieslandCampina για το συμβατικό γάλα φάρμας καθορίζεται με βάση τα βασικά συστατικά του γάλακτος: πρωτεΐνη, λίπος και λακτόζη. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται σε ετήσιο μέσο όρο 925.000 κιλών γάλακτος

Featured Image

Βιολογική Παραγωγή: σταθερότητα τιμών στη FrieslandCampina
Για το βιολογικό αγροτικό γάλα, η εγγυημένη τιμή της FrieslandCampina τον Νοέμβριο παραμένει σταθερή σε σχέση με τον Οκτώβριο, στα 53,75 ευρώ ανά 100 κιλά.

Μέση ετήσια τιμή βιολογικού γάλακτος
Η εγγυημένη μέση τιμή της FrieslandCampina για το βιολογικό αγροτικό γάλα από τις αρχές του 2023 έως και τον Νοέμβριο είναι 57,98 ευρώ ανά 100 κιλά γάλακτος.

Υπολογισμός τιμής στη Βιολογική Παραγωγή
Η εγγυημένη τιμή για το βιολογικό γάλα αγροκτήματος καθορίζεται επίσης με βάση τα συστατικά του γάλακτος: πρωτεΐνες, λίπη και λακτόζη. Αυτό το καθεστώς ισχύει για 550.000 κιλά γάλακτος κατά μέσο όρο ετησίως.

Η FrieslandCampina είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαλακτοκομικούς συνεταιρισμούς στον κόσμο, με καταγωγή από την Ολλανδία. Με περισσότερα από 130 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία, ο συνεταιρισμός συνεργάζεται με χιλιάδες αγρότες για την παραγωγή μεγάλης γκάμα γαλακτοκομικών προϊόντων, από γάλα, τυρί και γιαούρτι μέχρι εξειδικευμένα θρεπτικά συστατικά.

Featured Image