Η τιμή του σιταριού σημείωσε άνοδο τις τελευταίες ώρες καθώς ρωσικές επιθέσεις στην Οδησσό πυροδοτούν ανησυχίες για την προσφορά.

Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε υποδομές τροφίμων στην Ουκρανία και μοιραία προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην προσφορά από τον πέμπτο μεγαλύτερο εξαγωγέα σιταριού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού στο Σικάγο αυξήθηκαν έως και 1% στο υψηλό των $5,88 ανά μπουσέλ. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου.

Featured Image

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το απόγευμα της Τρίτης λιμενικές υποδομές στη νότια πόλη της Οδησσού που είναι κρίσιμης σημασίας για τις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Την ίδια ημέρα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ δήλωσε ότι η παραγωγή σιταριού της Ουκρανίας ενδέχεται να αποτύχει να ανταποκριθεί τόσο στην εγχώρια όσο και στην εξωτερική ζήτηση τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα εάν συνεχιστούν οι ρωσικές επιθέσεις κατά της παραγωγής σιτηρών και των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Πηγή: Reporter.gr

Featured Image