Καθόλου σίγουρο βέβαια δεν είναι θα καταφέρει ο οργανισμός να περαιώσει τη διαδικασία αυτή, δεδομένου ότι είναι και θέμα των ιδιωτών που έχουν εμπλοκή στο σύστημα.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να πραγματοποιήσει κάποιες πληρωμές συνδεδεμένων για το έτος βάσει ΟΣΔΕ 2023 γύρω στις 10 με 15 του μήνα.

Οι πληροφορίες από έμπειρους μελετητές αναφέρουν πως αν τελικώς γίνει εφικτό κάτι τέτοιο και τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα, τότε το πιθανότερο είναι οι πληρωμές αυτές να αφορούν όλα τα προϊόντα, εκτός των ζωικών που παραδοσιακά πληρώνονται αργότερα, αλλά και εκτός των σπόρων σποράς καθώς είναι πιο πολύπλοκο το όλο ζήτημα.

Η πιο γρήγορη αποπληρωμή των συνδεδεμένων ώστε να ενισχυθεί κατά τι η ρευστότητα των παραγωγών και ειδικά των πληγέντων της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, του Έβρου κ.λπ. υπενθυμίζουμε ότι ετέθη ως θέμα και από τους αγρότες στις πρόσφατες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών.

Featured Image

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή, τοποθέτησε χρονικά την πληρωμή των συνδεδεμένων ύψους 245 εκατ. ευρώ μέσα στο Απρίλιο.

Για να γίνει βέβαια νωρίτερα η πληρωμή, όπως γράφουμε και πιο πάνω, πρέπει και οι ιδιώτες που εμπλέκονται στην υπόθεση των πληρωμών να συντονιστούν με το όλο έργο και τα χρονοδιαγράμματα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image