Γράφει ο Νίκος Μποτρότσος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής

6 διαφορετικοί υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης τα τελευταία 8 χρόνια όμως η αγροτική ανάπτυξη αγνοείται.

Αν σας έλεγαν ότι μια εταιρία έχει αλλάξει 6 διευθυντές τα τελευταία 8 χρόνια τι θα πιστεύατε γι’ αυτή την εταιρία; Μάλλον πως κάτι πάει πολύ λάθος και πρόκειται για μια αποτυχημένη εταιρία.

Featured Image

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:

Συγκεκριμένα:

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
2015 – Λαφαζάνης Παναγιώτης
2015 – Αποστόλου Ευάγγελος
2018 – Αραχωβίτης Σταύρος

Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας
2019 – Βορίδης Μάκης
2021 – Λιβανός Σπήλιος
2022 – Γεωργαντάς Γιώργος

Ακόμη και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες επιλογές είναι οι καλύτερες δυνατές (που δεν ισχύει), εύκολα καταλαβαίνουμε πως είναι αδύνατον μέσα σε 1,5 χρόνο ένας υπουργός να καταφέρει να παράξει έργο και να χαράξει πολιτική για τον αγροτικό τομέα.

Σε λιγότερο από μια βδομάδα θα γίνουν εκλογές και η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση.

Βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο και αφήστε τον να δουλέψει τουλάχιστον για 4 χρόνια. Να μάθει, να σχεδιάσει και τελικώς να υλοποιήσει.

Σταματήστε επιτέλους να μας αντιμετωπίζετε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να χρησιμοποιείται τις υπουργικές θέσεις σαν επιβράβευση των πολιτευτών σας που θέλετε να προωθήσετε και όχι σαν θέσεις πραγματικής ευθύνης και προσφοράς.

Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος θα είμαστε δίπλα και θα συνεργαζόμαστε με όλες τις ηγεσίες με τοποθετήσεις και προτάσεις, όμως κάποια στιγμή πρέπει τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον για τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας. Κάτι που μέχρι τώρα δε βλέπουμε.

Featured Image